Годишният доклад се презентира в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“ от Комисар Георги Иванов – Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – София (РДПБЗН – София).

На срещата на областната дирекция присъстваха Главен комисар Александър Джартов- Директор на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението – МВР“ /ГДПБЗН/, Г-н Трайко Младенов- Кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – Председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Манолов – зам.-областен на Софийска област, г-жа Росица Иванова –  началник на Регионално управление на образованието – София област.

Кметът на община Костинброд заяви пред присъстващите:
„От името на община Костинброд мога да заявя, че се стремим да надграждаме подземната и надземна инфраструктура. На инцидента с цистерната от 21 януари всички ние видяхме колко са важни пожарните хидранти! За това продължаваме да инвестираме във водопроводна мрежа в града и селата.

Другото важно нещо са сградите. Общината отдели необходимите средства  за енергийно обследване на сградата на РСПБЗН-Костинброд и на РУ на МВР-Костинброд и след като се изготви проект, общината ще кандидатства за финансиране.

Тази година правим 55 години от производствената авария в химическия завод в град Костинброд. Авария, дала 18 жертви- граждани на общината ни. Винаги заставайки пред паметника, който се намира пред пожарната, си казвам, че отговорността на нас като община и на вас като  специализирана институция е огромна. Ще продължим да работим заедно!“

13624 посещения общо 1 посещения за деня
Днес, 06.02.2023 г. в град Костинброд се проведе Годишният доклад на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – София и Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ към дирекцията през 2022 г.