Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, заедно със зам.-кмета г-н Александър Ненов, председателят на ОбС-Костинброд, д-р Атанас Тенев, кметът на село Голяновци, г-н Симеон Спасов, представители на академичните среди, студенти и гости присъстваха на представянето на последната книга на Николай Василев в Зала “Тържествена” в Университета по Национално и Световно Стопанство – гр. София.

Публичната лекция се организира от проф.д.н. Пенчо Пенчев – Ръководител катедра “Политическа икономия” в УНСС и Ангел Стойков- председател на Студентския съвет на УНСС.
Николай Василев е бил член на две правителства на Република България, като последователно е заемал позициите на заместник министър-председател и министър на икономиката (2001-2003 г.), заместник министър-председател и министър на транспорта и съобщенията (2003-2005 г.) и министър на държавната администрация и административната реформа (2005-2009 г.). Политик от НДСВ.
Преди това е бил старши вицепрезидент в Lazard Capital Markets – Лондон (2000-2001 г.), както и асоцииран директор на UBS (UBS Warburg Dillon Read) в офисите на компанията в Токио, Ню Йорк и Лондон (1996-2000 г.), където работи в сферата на акции и развиващи се пазари. Работил е също така като данъчен консултант в Coopers & Lybrand – Будапеща, Унгария (1993-1994 г.).
Николай Василев има магистърска степен по международна икономика и финанси от Университета Brandeis (САЩ) с обменна програма в Университета Keio (Токио, Япония), както и бакалавърски степени от Щатския университет на Ню Йорк (САЩ) и Университета за икономически науки в Будапеща (Унгария). От 1999 г. той притежава степен CFA (сертифициран финансов аналитик). Владее английски, унгарски и руски език, има базови познания по френски, немски и японски.
Член е на Управителния съвет на Българската CFA асоциация. Автор е на четири книги – „Енергия“ (2009 г.), „Меню за реформатори“ (2014 г.), “Кариера или не“ (2018 г.) и последната му “Next.bg” – книга за реформатори, ястреби и щъркели.
𝐍𝐞𝐱𝐭.𝐛𝐠 е книга за икономиката и държавното управление на България. Достоверен разказ на икономическата история на българския преход с акцент върху избора и решенията, които стоят пред нас в днешни дни.
Община Костинброд развива своето сътрудничество, във връзка със скоро подписания меморандум между университета и общината.
Идеята на ръководството на община Костинброд е да се организира икономически форум, насочен към Бизнеса на територията на общината, с гост-лектори от УНСС, в присъствието на студенти от университета, които могат да намерят желаната работа в някое от предприятията, развиващи дейност на територията на общината ни, и заинтересовани лица.
Благодарим за поканата на ректора на УНСС и сме сигурни, че съвместните инициативи предстоят!
4511 посещения общо 2 посещения за деня
По покана на Ректора на УНСС проф. Димитър Димитров ръководството на община Костинброд присъства на представянето на книгата на Николай Василев 𝐍𝐞𝐱𝐭.𝐛𝐠 и публична лекция за бъдещето на България