Участие в концерта взеха и Вокална група „Палава ноти“ към Конна база „Оскар“, „Дивна денс“,  балерините от групата по класически балет “Fairy dance” и специалните ни гости от Република Сърбия – Културно художествено дружество – Цариброд.

Днес, 12 април,  беше един особено специален ден, празничен и пълен с радост и красота. В чест на Великденските празници се състоя един незабравим фолклорен концерт, който обедини любителите на народното творчество с една невероятна празнична атмосфера.

Публиката в НЧ „Иван Вазов-1947“  беше очарована от танците, изпълнени с виртуозна умелост и емоция от нашите изящни танцьори.

Салонът бе препълнен от хора, дошли да се насладят и да уважат малки и големи от ТШ „Зорница Джуниър“ с ръководител Жаклин Костадинова, ТС „Зорница“ с ръководител Радослав Тодоров, ТФ “Ритми” и ДТС “Ритъмчета” с ръководители Веселин Маргаритов, и Евелина Димитрова, ДТС „ Зора“ с ръководител Калина Зашева, ДВГ „Пеещите“ с ръководител Елена Гатева и ДФГ „Шопчета“ с ръководител Екатерина Михайлова,  балетна школа „Фейри денс“, Детска вокална група “Палави ноти”, филиал Конна база „Оскар“, с ръководител Венелина Миланова, група по модерни танци „Дивна Денс“, с ръководител Емилия Димитрова и КУД Цариброд, Република Сърбия.

На мероприятието официални гости бяха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов – зам.-кмет на Община Костинброд и г-н Саша Костов – директор на център за култура в Цариброд.

Кметът на община Костинброд се изказа от сцената на читалището и заявява, че общината в последните 2 трудни години ремонтира и обновява базата на трите градски читалища и на останалите 8 читалища в нашите села. Г-н Младенов посочи, че ремонтните дейности ще продължат, като постепенно се подобряват условията и възможностите за организиране на богатите ни културни събития.

“Всяка стъпка за развитие на културния живот в общността е важна за поддържане на нашата национална идентичност и традиции.

Кметът, благодари на всички самодейци и пожела Светли християнски празници!

На Велика сряда имахме честта да посрещнем нашите приятели от Цариброд, които ни зарадваха с едно незабравимо изживяване. Те представиха богатството на фолклора, чрез един  изключителен спектакъл за финал.

След завършека на концерта кметът и зам.-кметът на община Костинброд подариха на секретарите на трите градски читалища г-жа Седефка Николова, г-жа Стойна Таскова и г-жа Камелия Георгиева кошници с цветя и сладки подаръци за участниците.

Фолклорът за българина е един от най-важните елементи на националната идентичност и култура. Това е богато наследство от традиции, песни, танци и обичаи, които се предават от поколение на поколение и е част от живата памет на нашия народ.

Фолклорът е своеобразен прозорец към нашата история, култура и традиции, които ни помага да се свържем с нашите корени и да разберем и оценим нашата национална идентичност.

Този незабравим концерт по случай Великденските празници беше истински подарък за всички, които обичат народната култура и желаят да я пазят и популяризират.

Весели празници!

6364 посещения общо 1 посещения за деня
Незабравим фолклорен концерт по случай Великденските празници ни представиха съставите от трите градски читалища НЧ “Иван Вазов-1947“, НЧ “Св. Св. Кирил и Методий-1890“ и НЧ ,, Заря-1914”.