Трети ден от 13 Международен Фолклорен Фестивал „Шопски наниз“-2023г.
Втори ден от 13 Международен Фолклорен Фестивал „Шопски наниз“-2023г.
През втория ден на 13 Международен Фолклорен „Шопски наниз“ – 2023г. се изявиха състави от цяла България.
За финал всички гости на фестивала се насладиха на невероятния концерт на Галина Димитрова, изпълнен с патриотизъм и българщина!

 

На 9-ти юни от 18.30 ч. в НЧ „Иван Вазов-1947“ – голям салон бе поставено началото на конкурсната програма на превърналия се в традиция за община Костинброд фестивал „Шопски наниз“.

На откриването на фестивала бяха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд и Директор на фестивала, инж. Теодора Гогова и инж. Габриела Трайкова – зам.-кметове на община Костинброд, общински съветници: г-н Иван Иванов, г-н Мариян Младенов и г-н Димитър Григоров, директори на социални центрове, на училища и детски градини.

След анонс от водещия Рангел Вангелов думата беше дадена на заместник-кмета на община Костинброд и директор на фестивала- г-н Александър Ненов, който покани на сцената кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов. След химна на Република България се даде старт на фестивала.

Международен Фолклорен фестивал „Шопски наниз“ е посещаван и от много чужди делегации. През 2019 година на гости ни бяха италианци, след като официално общината бе побратимена с сицилианския град Салеми. А тази година на посещение на фестивала е унгарска делегация от община Мор. Кметът на Община Костинброд в присъствието на общински съветници ще подпише Пакт за сътрудничество между община Костинброд и община Мор в неделя, 11 юни, по време на 13 МФФ „Шопски наниз“.

Фестивалът се откри с невероятно дръм шоу от танцьорите от Masters of the dance.

В първия фестивален ден на сцената се изявиха самодейци от община Костинброд. Бяха представени традиционни песни, танци и характерни за шоплука сцени.

Продължаваме и на 10 юни от 11.00 часа до 18.00 часа конкурсна програма и от 18:30 часа гост- изпълнител ще бъде фолклорната певица Галина Димитрова.

Очакваме Ви!

2977 посещения общо 3 посещения за деня
Започна 13-ти Международен Фолклорен Фестивал „Шопски наниз“ – 2023 г., гр. Костинброд