На 7 юли, когато по традиция християните отбелязват деня на Св. Неделя, отец Желязко Симонов отслужи молебен за здраве и освети  – вкусен курбан, питки и погачи, приготвени от ръцете на сръчни домакини от с. Опицвет.

Десетки жители на селото и населени места от общината, сред които роднини, приятели и гости се събраха пред храм “Св. Неделя” да запалят свещичка за здраве на светлия празник. Черквата е построена 1857-59 г. като е осветена през 1861 г. Намира се в сърцето на село Опицвет. Черквата е реставрирана и съхранението й е под вещото ръководство на отец Желязко Симонов, кметицата на селото, г-жа Гергана Величкова и църковното настоятелство. Кметът на Община Костинброд, г-н Младенов, обеща както е било винаги досега в негово лице, за каквото е необходимо пълно съдействие и финансова подкрепа за храма от община Костинброд.

Г-н Младенов пое ангажимента за реновирането на иконата на Света Неделя, която се намира на фасадата над входа на храма.

На празника присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, г-жа Гергана Величкова – кметски наместник на село Опицвет, г-жа Венелина Манкова – секретар на НЧ „Разум-1922“, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов – зам.-кметове на община Костинброд, г-жа Даниела Станкова – общински съветник, г-жа Емилия Костова – кметски наместник на село Богьовци, г-жа Искра Лазарова – кметски наместник на село Чибаовци, г-н Добри Тодоров- кметски наместник на село Дръмша, Дреново и Понор, жители и гости на село Опицвет.

3115 посещения общо 1 посещения за деня
С курбан отпразнуваха Света Неделя в село Опицвет