Храмовият празник e на 15 август, но традицията е съборът да се прави в първия почивен ден, за да може повече хора да почетат празника Голяма Богородица.

В църквата всеки имаше възможност да запали свещ, а отец Лъчезар отслужи празничен молебен и водосвет за здраве.
Свещеникът освети курбана за здраве и новата придобивка в двора на черквата – чешма.
Чешмата е по идея на отец Лъчезар. През изминалата година стана ясно, че в двора на храм “Успение Богородично” ще се изгради чешма. Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов прие идеята на отеца и обеща да съдейства за направата й. Църковното настоятелство на черквата изгради чешмата и доведе вода до нея от близкия водоизточник.
Днес се освети чешмата, по която тече изворна вода и икона на Богородица от камък, поставена на гърба й.
В района около църквата бяха подготвени места за почивка, отдих и веселие, както и възможности за забавление на децата, като по този начин храмовия празник се превърна в истински събор. В деня на празника, село Дреново всяка година привлича голям брой хора от цялата община и околията.
На празника в Дреново присъства и кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов, г-жа Гергана Величкова – кметски наместник на село Опицвет, г-жа Искра Димитрова – кметски наместник на село Градец, г-жа Искра Лазарова- кметски наместник на село Чибаовци, г-жа Емилия Костова – кметски наместник на село Богьовци, г-н Бойко Борисов – кметски наместник на село Бучин проход.
Домакинът и кметски наместник на с. Дръмша, с. Дреново и с.Понор г-н Добри Тодоров предложи на гостите си топло посрещане и курбан за здраве.

В августския съботен ден, българи празнуваха християнския празник – Голяма Богородица в село Дреново. Честит празник!

13732 посещения общо 1 посещения за деня
На 19 август, събота, се състоя храмовият празник на църквата “Успение Богородично” в с. Дреново