В село Петърч не спира да се подобрява инфраструктурата. През последните месеци се изградиха над 300 метра тротоари, 139 метра подпорна стена и озеленяване по ул. „Еделвайс“. Тротоар се изгради и по улица „Бужлуджа“ пред ОУ „Отец Паисий“, хоризонтална и вертикална маркировка знаци, и пешеходни пътеки за удобство и безопасност за учениците.

Също така, с грижата за спортните интереси на жителите от селото и здравословното развитие, общината инвестира средства за ремонт на футболното игрище на ул. „Първи май“. Ремонтирана бе оградната мрежа и поставена нова изкуствена настилка.

Това инспектираха днес кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, кметът на село Петърч, г-н Борислав Борисов и зам.-кметовете инж. Габриела Трайкова и инж. Теодора Гогова.

Ръководството на община Костинброд се пребори за нова ЖП гара на гара Петърч, където ще спира скоростния влак /външното метро/ от София за Драгоман и обратно.

На следващ етап, автобусите от „Общински превози Костинброд“ ЕООД ще спират като крайна и начална спирка и на гара Петърч, за да се направи връзка на пътуващите от с. Петърч и съседните села със скоростния влак.

Община Костинброд е съгласувала и проекта на скоростния път /участъкът от магистрала Европа/ , за който общината се бори 4 години и постигна положителна за село Петърч промяна, а именно всички пътни връзки – слизаня и качвания към и от скоростния път.

В момента се изработва работен проект за канализация на село Петърч и за пречиствателна станция. До момента нямаше и все още няма варианти за държавно или европейско финансиране, като общината се надява с изготвения проект да кандидатства по бъдещи европейски или държавни програми в тази област.

14598 посещения общо 1 посещения за деня
Нови изградени тротоари, пешеходни пътеки и реновирано футболни игрище в село Петърч.