Община Костинброд закупи 2 КОМУНАЛНИ МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ МАШИНИ за почистване на улиците и поддържане на зелените площи на територията на града и селата.

Компактните машини МС130 от Kärcher Professional са подходящи за целогодишна употреба! Благодарение на новата техника – отпадъци, листа, мръсотия и сняг по улиците, пътеките и откритите пространства ще се почистват през цялата година, за да се поддържа постоянно техния атрактивен външен вид.

Прикачните уреди и инструменти дават възможност за:

    • Изключително модерна почистваща техника, включваща метене на улици с намокряне на четките и изсмукване на отпадъците, за да няма запрашеност;
    • Косене на тревни площи чрез косачка и събиране на окосена трева;
    • Храсторез и поливно рамо за поддръжка на градини;
    • Гребло за почистване на сняг и система за опесъчаване;
    • Напълно автономна мобилна водоструйка с подгряване на водата, с които ще се почистват целогодишно улиците и терените, площадите и детските градини на територията на общината.

Високотехнологичните, мултифункционални и многофункционални машини ще бъдат използвани и за отстраняване на особено тежки замърсявания чрез системата за мокро почистване, която и ще премахва и фините прахови частици. По този начин ще почистват щадящо и ефикасно. С помощта на автономната водоструйка с подгряване на водата ще могат да се дезинфекцират външните площи и да се премахват плевели по тротоарите, площадните пространства и банкетите на улици и пътища.

Екипът на Керхер ще обучи служителите на общинското дружество “Общински превози Костинброд” ЕООД и на общинското предприятие „Водоеми и пазари – Костинброд“ да работят спокойно и ефективно с многофункционалните машини, за да могат те от своя страна, да се грижат и поддържат чистотата на града на европейско ниво. Двете машини се управляват с категория „B“.

Цялата техника се помещава в базата на „Общински превози Костинброд“ ЕООД, като там са позиционирани всички прикачни уреди и служителите, който ще управляват комуналната техника ще могат да оборудват машината, в зависимост от нуждата на обекта. Възлагането за извършването на определените дейности с машините и контролът по косвеното им осъществяване ще се ръководи от Общински Инспекторат – Костинброд.

На представянето на многофункционалните машини присъстваха кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, зам.-кметовете инж. Габриела Трайкова и инж. Теодора Гогова, инж. Красимир Дебеляшки- Еколог на община Костинброд, общинските съветници: г-н Мариян Младенов, г-н Иван Иванов, г-н Валентин Делчев и г-н Димитър Григоров, г-н Тошко Тодоров – управител на „Общински превози Костинброд“ ЕООД, г-н Александър Спасов – директор на общинското предприятие „Водоеми и пазари“, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч, служители на общинска администрация-Костинброд и представители на Керхер България.

Кметът на община Костинброд благодари  на целия общински съвет за взетите решения, община Костинброд да се превърне във все по модерна и развита община.

Представителите на фирмата направиха презентация на техниката и за броени минути, само с един обслужващ я служител, може да се конфигурира от машина за метене по улици и тротоари в машина за тяхното миене и поливане на цветя и дървета по тях.

Комуналната техника е закупена с отчисления, които община Костинброд заплаща по сметка на РИОСВ-София при депонирането на ТБО /твърд битов отпадък/ на регионалното депо! Натрупаните отчисления могат да се ползват за закупуването на транспортно/комунална техника, обезпечаваща функционирането на обшинската система за управление на отпадъците.

Във връзка с изложеното община Костинброд не разходва средства от бюджета си за закупуването на комуналната техника!

По-чистият въздух носи ползи за здравето на хората! А здравето трябва да е на първо място във всяко едно местно управление.

Община Костинброд ще продължава да закупува комунална техника до пълното превръщане в екологично чиста община!

7536 посещения общо 1 посещения за деня
ЧИСТИ УЛИЦИ – ЧИСТ ВЪЗДУХ в община Костинброд!