Първо ОУ „Васил Левски“ откри учебната година в две сгради – в начален етап и в прогимназиален етап. Директорът на училището г-жа Даниела Борисова за 25-ти път удари първия звънец и пожела здраве, спорна и вдъхновяваща учебна година.

Гости на тържеството в начален етап бяха старши експерт по приобщаващо образование г-н Томов, мениджър на сайта „Уча се“ г-н Маджаров, общинският съветник г-н Иван Иванов и най-важния гост – директорът на Унгарския културен институт г-жа Сандра Мишкеди, в единственото училище изучаващо унгарски език.

Тържеството започна с традиционен ритуал: знаменни групи, мажоретен състав по песента „Празник в бащин край“, стихчета на първокласници, сладкия танц на децата от ПДГ „Имала Марияна“. Истински възторг предизвика Дария от 5 клас, която поздрави на унгарски език г-жа Мишкеди.

Директорът награди по традиция с приз „Добрата дума“ двама родители и подчерта, че заради тези добри думи за училището тази година децата са се увеличили с 14, от които много от други населени места и други райони на града. Благодари и на всички учители за всеотдайната им работа и многото постижения. Училището работи по над 20 проекта и национални програми, включително и международни – по Еразъм, по който децата ще пътуват за Унгария.

Г-жа Борисова представи на сцената всички учители, които ще преподават тази учебна година – в дрескод оранжево под звуците на песента на дует Ритон „За учителите“ – подарък от председателя на СБУ г-жа Янка Такева.

Първият звънец удари за 142 деца, 17 учители и 8 паралелки, в т. ч. ПДГ, с менче и здравец за благоденствие, след което ученици, учители и родители се отправиха към сградата на прогимназиален етап, където кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов и зам. кметът инж. Габриела Трайкова откриха реновираната сграда с топлоизолация, сменен покрив, тоалетни и парна инсталация и асфалтиран двор. Водосвет отслужи отец Серафим.

Посланията на кмета са – с общи усилия за съвременно образование в община Костинброд. Кметът заедно с директора посадиха елха в двора – за просперитет и благоденствие. Заместник-кметът инж. Габриела Трайкова като бивш възпитаник на Първо ОУ подари на училището книга за Васил Левски, с автор Яна Язова.

Тържеството бе закрито със стихотворението от химна на училището, изпълнено от седмокласниците под ръководството на преподавателя по български език г-жа Анелия Викторова – „Училище с нищо несравнимо“.

На добър час!

2740 посещения общо 2 посещения за деня
На 15 септември с Първия учебен ден се откри реновираната сграда на прогимназялен курс в Първо ОУ „Васил Левски“, град Костинброд