На 08.11.2023 година в Ритуална зала – гр. Костинброд, намираща се в НЧ “Иван Вазов-1947“ в присъствието на Областния управител на Софийска област г-н Юлиян Леков, заместник-областният управител на Софийска област г-н Иван Димитров, главният секретар на Областна администрация на Софийска област г-жа Мая Цанова и ВрИД Кмет на община Костинброд инж. Теодора Гогова се състоя първата тържествена сесия на новоизбрания общински съвет- Костинброд. Сред гостите, уважили важното събитие бяха директори на социални центрове, служители на Общинска администрация и граждани.

С пожелания за успешна, ползотворна и посветена изцяло в името на хората работа се обърна областният управител към новоизбраните кмет на община, общински съветници и кметове на кметства. След това се премина към клетвата на г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд. Пред г-н Юлиян Леков – областен управител се заклеха последователно и новоизбраните общинските съветници и кметовете на кметствата в с. Петърч, с. Драговищица, с. Голяновци, с. Градец, с. Опицвет, с. Безден и с. Чибаовци.

Думата бе дадена на г-н Трайко Младенов. Пред новоизбраните представители на местната власт и гостите на събитието, той заяви:

„Обръщам се към всички новоизбрани общински съветници и кметове на кметства. Нека си наложим три основни принципа, а именно на първо място да е интересът на общината. На второ място – да обичаме и уважаваме жителите на общината. Третият принцип да не спираме да работим и да не се делим! Нека в днешния ден, Свети Архангел Михаил да ни закриля в делата ни, като един от седемте Божии ангели. Благодаря на всички Ви! От утре ни чака много работа!“

Новите общински съветници получиха своите удостоверения и подписаха клетвените си листове, връчени от председателят на ОИК – Ангел Милчев. Пред пълната зала клетва положиха и новоизбраните кметове: г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч, г-н Евгений Кирилов – кмет на село Драговищица, г-н Симеон Спасов- кмет на село Голяновци, г-жа Искра Димитрова – кмет на село Градец, село Царичина и махала Беледие хан, г-жа Гергана Величкова – кмет на село Опицвет, г-жа Искра Лазарова – кмет на село Чибаовци и г-н Цветан Борисов – кмет на село Безден.

Общият брой на съветниците в местния парламент е 17. Най-много са представителите на ПП ГЕРБ – 8 мандата. След тях се нареждат местна коалиция „Граждани за Общината“ (ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ) – 2 мандата, „Левицата!“ – 2 мандата, БСП ЗА БЪЛГАРИЯ – 2 мандата, местна коалиция „БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ“ (ПП ,,ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ”, ПП „ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ‘‘, ПП ,, СЪЮЗ НА ПАТРИОТИЧНИТЕ СИЛИ ЗАЩИТА‘‘- 2 мандара и МК „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ“ (Коалиция „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ“, ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“) – 1 мандат.

Имената на новоизбраните 17 общински съветници от Общински съвет Костинброд са както следва:

1. Атанас Тенев

2. Василена Георгиева- Ивкова

3. Валентин Делчев

4. Даниела Станкова

5. Красимир Дебеляшки

6. Мариян Младенов

7. Мариела Средкова

8. Ябленка Трайкова

9. Димитър Григоров

10. Анелия Велева

11. Борислав Здравков

12. Анета Михаилова

13. Олег Йорданов

14. Николай Йотов

15. Юлиян Ангелов

16. Сашка Владимирова

17. Стефан Борисов

След полагането на клетвите и подписването на клетвените декларации, областният управител даде думата на най-възрастния общински съветник г-н Валентин Делчев да продължи заседанието. Г-н Делчев на свой ред поздрави колегите си и предложи дневен ред с първа точна – избор на председател на Общински съвет-Костинброд. Сформирана бе комисия по избор на нов председател на Общинския съвет.

За председатели на Общински съвет – Костинброд бяха предложени две кандидатури на д-р Атанас Тенев и г-н Юлиян Ангелов. След протекло тайно гласуване и преброяване на бюлетините, комисията обяви резултата: д-р Атанас Тенев е получил 12 гласа, а г-н Юлиян Ангелов – 5 гласа.

Председателят на сформираната “комисия за избор” – г-жа Даниела Станкова обяви с 12 гласа новия председател на Общински съвет – Костинброд за мандат 2023-2027г. – д-р Атанас Тенев.

Г-н Валентин Делчев отстъпи мястото на д-р Атанас Тенев, които продължи да води заседанието на тържествената сесия до нейния край.

„Няма как да излъжеш хората! Няма как да излъжеш суверена! Хората виждат какво се прави в нашата община, виждат отношението, което имаме към тях и разбира се го оценяват. Скъпи колеги, общински съветници – визията, която сме наложили на Общински съвет- Костинброд от 2015 година е много ясна. Всички решения се взимат прозрачно, всички комисии и сесии се провеждат на публично място, достъпно за всички жители на общината. Всички заседания се предават онлайн. Всички решения се качат на страницата на община Костинброд.

Като Председател на общински съвет – Костинброд в мандат 2023-2027 г. ще продължа да водя общински съвет абсолютно прозрачно както е било досега! Достатъчно се изговориха приказки по време на предизборната кампания, сега е време за работа!“, заяви д-р Тенев- председател на ОбС-Костинброд и закри първата тържествена сесия.

7786 посещения общо 1 посещения за деня
Първа тържествена сесия на новоизбрания общински съвет, избор на председател на Общински съвет – Костинброд и полагане на клетва на кмета на община Костинброд, кметове на кметства и полагане на клетва на общински съветници за мандат 2023-2027г.