На 11 ноември, в село Петърч се организира Празникът на зелето. За 16 поредна година се наслаждаваме на единствения празник на зелето в България, който се организира от кметство село Петърч, НЧ “Нов живот – 1919”, с. Петърч и община Костинброд.

Площадът в селото събра местни жители и гости, привлечени от празничната програма с танците на ТС “Релакс” и гости от цялата област.

След фолклорна програма започна и същинската част, а именно оценяването на ястията със зеле, които бяха изложени на площада в с.Петърч и притеглянето за най-тежка зелка.

Изложение на ястия от зеле имаше и от ученици от паралелка „Кетъринг“ към ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, гр. Костинброд.

По случай традиционния празник на къдравия зеленчук беше изпечен “Зелникът на годината – най-големият зелник в България“.

Тази година празникът на зелето се измести, поради изборите за местна власт на 29 октомври. Празникът се организира всяка последна събота от месец октомври и община Костинброд запазва тази традиция и за напред във времето.
Извиняваме се на всички жители, производители на къдравия зеленчук и танцови състави, които не успяха да присъстват, поради изборния процес в страната и смяната на датата.

Догодина Ви очакваме отново в октомври месец на площада в село Петърч!

235 посещения общо 1 посещения за деня
16 години Празник на ЗЕЛЕТО