Храмът е обявен за паметник на културата от ІІ група с изключителна художествена стойност.
Отец Силуан, заедно с духовни лица отслужиха литургия за здраве. В храма се стекоха много жители и гости на село Драговищица. За първи път беше изложена и частица от мощите на Свети Николай. Всички присъстващи успяха да се докоснат до нея с молитви за здраве, благоденствие и закрила от светеца.
На литургията присъстваха кметът на община Костинброд,г-н Трайко Младенов, кметът на село Драговищица г-н Евгений Кирилов, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, членове на църковното настоятелство и дарители.
През последния месец с голямото съдействие на кмета на село Драговищица, г-н Евгений Кирилов и ръководството на община Костинброд се почисти двора и околното пространство на храма. Изгради се път довеждащ до храма и през идната година предстои да се положи асфалт.
През 2023 година община Костинброд отпусна средства за обновление на църквата с помощта на дарители и труда на настоятелите днес храм “Свети Николай Мирликийски” село Драговищица достойно посрещна миряните на празника.
Работата по облагородяване на пространството около църквата ще продължи и през 2024 година!
Честит Никулден ! Честит празник на драговищенци!
Честит имен ден на всички именници, на техните близки и приятели! Нека здравето,късмета и радостта са винаги до Вас!
1913 посещения общо 1 посещения за деня
Днес, 6 декември – Никулден, в село Драговищица се отслужи литургия в храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“