На 7 юли, когато по традиция християните отбелязват деня на Св. Неделя, отец Желязко Симонов отслужи молебен за здраве и освети вкусен курбан, питки и погачи, приготвени от ръцете на сръчни домакини от с. Опицвет.

На празника присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, инж. Красимир Дебеляшки – общински съветник, г-жа Гергана Величкова – кмет на село Опицвет, г-жа Венелина Манкова – секретар на НЧ „Разум-1922“, жители и гости на село Опицвет.

Десетки жители на селото и населени места от общината, сред които роднини, приятели и гости се събраха пред храм “Св. Неделя” да запалят свещичка за здраве на светлия празник.

Черквата е построена 1857-59 г. като е осветена през 1861 г. Намира се в сърцето на село Опицвет. Храм “Света Неделя” винаги е била добре поддържана от местни жители, кметицата на селото и отец Желязко Симонов. През изминалата година кметът на община Костинброд пое ангажимента за реновирането на иконата на Света Неделя, която се намира на фасадата над входа на храма. Иконата е вече поставена и показва входа на черквата. А през тази година /2024/ ще бъдат отпуснати средства от община Костинброд за ремонт на камбанарията на храм “Света Неделя” в село Опицвет.

Честит празник!

5701 посещения общо 2 посещения за деня
С курбан отпразнуваха Света Неделя в село Опицвет