На 14 май 2016г. в гр. Долна Баня се проведе областното състезание на Младежките противопожарни отбори /МПО/ "Млад огнеборец". В авторитетното мероприятие участваха ученически отбори от – Костинброд ,Етрополе, Самоков, Пирдоп, Сливница, Правец, с. Трудовец, Костенец, Годеч, Елин Пелин, Ихтиман и Своге . Община  Костинброд  бе представена от състезателите на СОУ "Д-р Петър Берон", които бяха подготвени от инж. Емил Димитров – инспектор Държавен противопожарен контрол, който е водач на отбора и г-жа Ралица Тоцева – преподавател по Физическо възпитание и спорт. Младежите бяха съпътствани от г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд. Той им даваше кураж  и  съвети по време на състезанието на отбора за по – добро представяне като зрител на мероприятието.  Всички много се забаляваха през целият ден до края на представянето на децата.


Официални гости на спортното събитие бяха – Христо Андреев началник РИО София-регион, комисар Пламен Зашев-директорът на РД ПБЗН – София област , Красимир Тодоров заместник-кмет на Община Долна Баня. Приветствие към участниците отправи комисар Пламен Зашев, а начало на състезанието даде Христо Андреев.

По предварително изтеглен жребий нашите състезатели стартираха дванадесети и в двете дисциплини:

  • Бойно разгръщане на състезателна пътека
  • 400м щафетно бягане с препятствия

И в двете дисциплини учениците се представиха отлично, като постиженията им ги наредиха на пето място. Състезанието беше за ученици от 12 до 16 години.
Купите и медалите отидоха при:

  • 1 място за гр. Годеч 2
  • 2 място за гр. Правец
  • 3 място за гр. Самоков

Състезанието "Млад огнеборец" показа, че младите хора могат да бъдат отговорни и да реагират бързо и точно.Основната цел на младежкото движение е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

Отборът на СОУ "Д-р Петър Берон" беше подготвен отлично от своите ръководители, макар и за краткото време което имаше. Те за пореден път доказаха, колко са добри и че са повод за гордост.

3532 посещения общо 1 посещения за деня
Пето място за СОУ „Д-р Петър Берон“ в областното състезание на МПО „Млад огнеборец“