Публикацията е обновена на 27.05.2016г.

24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост е един от най- хубавите български национални празници. На тази дата честваме празникът на Светите братя Кирил и Методий- създателите на глаголицата, основа на кирилицата, която се използва и до днес у нас.

На 24 май в гр.Костинброд по традиция в I район на града се провежда събор. От 9.00ч. в I ОУ "В.Левски" гр.Костинброд се връчиха удостоверенията по случай успешното завършване на учебната година на първокласниците, както и на децата от предучилищна група.

На ученическият празник, които премина с много песни, стихотворения и танци бе открита и Първата самостоятелна ученическа изложба на ученика Богомил Боянов Петров от IV"б" клас. Училището има история и традиции с паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство. В своята изложба Богомил представи 27 платна, върху които е пресъздал митологични и библейски персонажи.


На празника присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет Костинброд, учители, родители, деца и жители.

 

От 10.00ч. в с. Петърч учениците от ОУ „Отец Паисий“ също се отбелязаха 24 май с училищен празник, на които се връчиха удостоверенията на учениците завършили първи клас и се раздадоха грамоти на отличниците. ДТС “Релакс джуниър“ взеха участие в празничната програма.
 

На празника присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд,  д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет Костинброд, г-н Любен Кънчев и г-жа Теодора Гогова- зам.- кметове на община Костинброд, г-н Борислав Борисов- кмет на с. Петърч, г-н Димитър Найденов, г-жа Клара Кръстанова, г-жа Даниела Станкова- общински съветници и жители.

 

От 11.00ч. в I район на града се състоя официалното откриване и освещаване на  Туристическо дружество "Кавака" и Клуб на пенсионера и инвалида "Кавака". 

На събитието присъстваха  г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд,   д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет Костинброд,  г-н Любен Кънчев зам.- кмет на община Костинброд и г-жа Даниела Станкова- общински съветник.

 

От 14.00ч. в с.Чибаовци се отпразнува събора на селото. За веселото настроение допринесоха група за автентичен фолклор при НЧ „ Заря-1914“ гр.Костинброд и оркестър от Република Сърбия. Празника завърши с празнична заря.


Присъстваха г-н  Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-жа Искра Лазарова – кмет на с. Чибаовци и г-жа Искра Димитрова- кмет  на с. Градец.

4220 посещения общо 1 посещения за деня
24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост