В днешният слънчев и прекрасен ден  в гр.Костинброд се проведе Риболовно състезание  за купата на Костинброд. То се проведе за първи път със съдействието на община Костинброд, общински съвет Костинброд и Ловно – рибарско дружество София-запад  37 ЛРД – Костинброд. В състезанието участваха близо 40 участника в различни възрастови групи.

Ръководството на Ловно рибарско дружество, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет Костинброд и г-н Живко Георгиев – общински съветник, съвместно с активни граждани реализираха зарибяването на р.Блато в продължение на два дни. В нея беше пустнат зарибителен материал – шаран ,каракуда, в деня преди състезанието и пъстърва . Десетки жители и гости на гр.Костинброд  дойдоха да подкрепят участниците и проследят няколко часовото риболовно състезание . Състезанието беше открито в 10:00, като мястото на провеждане беше на едно от най-старите и китни места в гр.Костинброд – 1ви район до старият мост над р.Блато в непосредствена близост до най-старото у-ще на територията на областта Първа ОУ „Васил Левски“ и един от най-хубавите духовни храмове св.св. „Кирил и Методий“. Начало на състезанието дадоха г-н Трайко Младенов кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев и г-н Живко Георгиев.

Участниците от най-малки до най-големи бяха поздравени за техният ентусиазъм като на всички се пожела „наслука“ и успех при улова. Многобройни граждани застанали на старият мост и роднини и приятели на състезателите ги укоражаваха по време на замятането на стръвта и захранката и очакването на ползотворен риболов.  При всяка хваната риба от независимо кой участник следваха бурни аплодисменти. Г-н Младенов изтъкна, че основните „виновници“ за днешното мероприятие са – общински съвет Костинброд и Ловно рибарско дружество, както той така и д-р Атанас Тенев потвърдиха пред всички граждани и участници, че съответното състезание ще се превърне в ежегодно традиционно мероприятие за община Костинброд.

Организаторите се бяха погрижили за храни и напитки за участниците и за присъстващите зрители. В този хубав юнски ден сред бавно течащата вода на р. Блато усмивките на всички присъстващи и радостните лица на децата при всяка извадена риба, всички които присъстваха на състезанието потвърдиха, че то е нещо ново, различно и невероятно интересно за община Костинброд.

На събитието съдии бяха г-н Иван Димитров – главен съдия и г-жа Светлана Иванова. Присъстваха още г-н Светослав Георгиев зам. председател на Ловно рибарско дружество. 

7282 посещения общо 1 посещения за деня
Риболовно състезание за купата на Костинброд