На 4 Септември 2016г. в село Опицвет, кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов и кметът на село Опицвет г-жа Гергана Величкова откриха красива и модерна нова детска площадка. Средствата за изграждане на съоръжението са отделени от на община Костинброд. С общински средства новоизграденият обект е съобразен с всички европейски изисквания за безопастност. Площадката е разположена в парковото пространство в центъра на село Опицвет. Около модерната площадка са поставени и демонтираните от централния площад съоръжения за игра на децата. Те са пребоядисани и обновени, благодарение на съвместната кампания на община Костинброд и мобилен оператор. Сред сянката на големите дървета, окосените тревни площи и почистени храсти в село Опицвет се създаде едно изключително красиво пространство за игра на децата и почивка на родителите и възрастните хора, които са ги довели на площадката. На откриването на детската площадка присъстваха също и кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов и общинският съветник Клара Кръстанова, както и много жители и гости на село Опицвет. Площадът беше озаряван от смехът и радостните гласчета на десетки деца, като за тяхното добро настроение се грижеха аниматор и музикален озвочутел, наети от общината. За децата кметът на с. Опицвет беше взела шоколадови пасти и плодови сокчета.

Към цялостната организация се включи и кампанията на „VIVACOM”. Над 30 души организираха доброволческо почистване на площада в село Опицвет, боядисване на спирката, старите пейки, старите съоръжения за игра на децата, с което се създаде един по-чист, цветен и модерен облик на площада в селото. Кметът на община Костинброд благодари на мобилния оператор за проявената инициатива и желание.

В почистването на тревните площи и бордюри, в боядисването на старите съоръжения, пейки и автобусна спирка, заявили и включили се в инициативата са освен „Виваком” и жителите на с.Опицвет. Съвместната идея на гигантът в мобилните оператори и община Костинброд е не само почистване, но и да се възпита по-отговорно и разумно отношение към нашите обществени и културни дадености.

На 04.09.2016г. кметът г-н Младенов даде начало на откриването на площадката, като благодари на кметство с. Опицвет и на читалище с.Опицвет за организирането, реализирането и откриването на детската площадка. Той заяви че създаването на детската площадка е не само негова инициатива, а и на г-жа Величкова- кмет на село Опицвет. Г-н Трайко Младенов благодари и допълни, че тази детска площадка е подарък за едно село, което „Расте, но не старее”.Село Опицвет е село, в което има живот – с много млади семейства и деца, които живеят на негова територия. Той изтъкна, че на всички кметове по по-малки населени места в общината е помагал и ще помага, когато те работят със сърце и душа за своите съграждани, а именно такава е г-жа Гергана Величкова. Кметът призова присъстващите да пазят площадката от вандалски прояви, както и селото винаги да бъде огласявано от радостните гласчета на нови и нови деца. За по-голямите присъстващи изтъкна, че общината е възстановила с асфалт всички дупки по главната улица и е изградила изкуствени неравности около детската площадка за безопастност и сигурност на децата. Отец Желязко отслужи литургия за здраве и успех, а кметовете на Костинброд и Опицвет прерязаха трикольорна лента и плиснаха менче с вода за късмет.

За настроението на събралите се деца и родители се погрижиха специални гости от парти агенция. Аниматорите организираха щур и весел купон с много игри, танци и балони.

Честита да е на с.Опицвет новата придобивка !!!

Фотогалерия – с. Опицвет

2901 посещения общо 1 посещения за деня
Нова модерна детска площадка и кампания по почистване на площада в село Опицвет