На 10 Септември 2016г. от 10.00ч. в градинката „Д-р Никола Чилов“ започна официална церемония за откриване на новата чешма, подарък от фирма  „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД . Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд поздрави присъстващите, след което бе осъществен водосвет с отец Дамян и накрая се пристъпи към прерязване на лентата .На събитието присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, г-жа Росица Иванова – областен управител на Софийска област, г-н Никола Нитов – управител на „ВиК“ ЕООД,  г-н Иван Моллов – изпълнителен директор на фирма „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД,  д-р Атанас Тенев- председател на Общински съвет – гр. Костинброд,  г-н Георгиев и г-н Йорданов- „ВиК“ гр.Костинброд, граждани и служители на общинска администрация гр.Костинброд и  кметове на населени места в община Костинброд.

Стара е традицията по нашите земи да се градят чешми на пътища и места, където минават или се събират много хора. Новата чешма ще е едно от атрактивните места,където деца, родители и пенсионери идват да се разходят или играят в близката детска площадка в градинката „Д-р Никола Чилов“.

„Новата придобивка е подарък за нашата община от фирмата, която беше водеща за изграждането на воден цикъл гр.Костинброд.  Чешмата не случайно е разположена тук, защото благодарение на общинския съвет, градинката в която се намира чешмата носи името на д-р Никола Чилов . Той е създателят на завода, одухотворил е сърцето на гр.Костинброд,  дал е препитание на много домакинства.“
Кметът добави, че има голями амбиции за тази част на града. Тук ще бъде изграден модерен културен център.

Цел е сградата на старата баня да претърпи мащабна реконструкция. В нея ще се намира художествена галерия, музейна експозиция, кръжоци и ще бъде предоставена възможност на хората на изкуството да творят. Чешмата символизира водния цикъл. Идеята за нея дойде от предишният кмет на община Костинброд- г-н Милен Димитров, към настоящ момент общински съветник. В разговори с фирмите, осъществили водния цикъл и най-вече с фирма „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД отбелязваме впечетляващо финала на водния цикъл в гр.Костинброд.

Г-жа Росица Иванова благодари за поканата да  участва в поредния прекрасен празник в община Костинброд и добави, че това е „черешката на тортата“ в проекта за изграждане на воден цикъл гр.Костинброд.

Един труден проект за гр.Костинброд остава в миналото, като изпитание и за общината и за фирмите изпълнители.

На днешната дата – 10.09.2016 г. можем всички граждани на гр.Костинброд  да се наслаждаваме на една красива нова чешма, подарък от фирма „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД.

5347 посещения общо 2 посещения за деня
Нова атрактивна чешма в центъра на гр.Костинброд