На 17.09.2016г. бе открит официално празника на град Костинброд с първа копка на мостa в кв.Маслово, гр.Костинброд. Предвижда се мостът да бъде построен до началото на зимата. Срокът за завършването на проекта е 90 календарни дни. Копката и мостът бяха благословени с тържествен водосвет, изпълнен от отец Крум. Мостът е важен не само за село Петърч, а и за село Опицвет, Безден и Богьовци и една от основните ни връзки с град Сливница и републикански път I-1 .

На първата копка присъстваха г-н Трайко Младенов-кмет община Коастинброд, г-жа Росица Иванова –областен управител на Софийска област, г-н Георги Кичуков- зам. изпълнителен директор на Главболгарстрой-инфраструктурно стоителство АД, г-н Атанас Тенев-председател на общински съвет, служители от общинска администрация и граждани на кв.Маслово.

„След почистването на коритото на река Блато, естествено идва  и следващата стъпка- изграждане на един от най-важните мостове в община Костинброд, а именно връзката с най-голямото село в община Костинброд-село Петърч.”, каза кметът, минути преди да направи първата копка на пътното съоръжение. „ Проектът е с важно значение и за хората живеещи в тази част на града”, каза още градоначалникът.

Мостът над река Блато се реализира със собствени  средства заложени в капиталовата  програма на община Костинброд , а фирма-изпълнител на обекта е „ГБС- инфраструктурно стоителство АД”  и надзор – „Пътинвест-инжинеринг АД“ .

2991 посещения общо 1 посещения за деня
Първа копка на мостa в кв.Маслово, гр.Костинброд