На 23.12.2016г. бе откриването  и освещаването  на чешма в центъра на село Богьовци. Средствата за чешмата са от продажба на общински имоти в селото.  2016 година приключва с реализирането на обект от изключително значение за местното население. Подаръци получиха както и децата на селото от дядо Коледа, така  и техните жителите  с нова уникална чешма, която е подарък за село Богьовци.

 

След осъществената литургия от отец Желязко, кмета на община Костинброд -г-н Трайко Младенов и председателя на общински съвет- д-р Атанас Тенев потвърдиха и обещаха да бъде реновирана и реконструирана и да отвори врати за жители  и гости на община Костинброд, храма  от 19 век  „Света Петка“.
Тя е паметник на културата от местно значение и с изключително важна културна и религиозна стойност за общината. Храма се намира на южния склон на село Богьовци и нейното заслужено място е в общинския календар 2017г. на община Костинброд.

Кмета обеща, че през първите топли дни ще се изпълни и друг важен проект за село Богьовци.  Селото ще се сдобие с нови изкуствени неравности по главният път, който преминава през селото. Проектът е заложен и очаква своето изпълнение.

 

Отец Желязко се похвали, че има ново църковно настоятелство за храма „Св.Петка“ и ще се подготвят в най-кратък срок всички документи, свързани с храма и реализирането на такъв мащабен проект, какъвто е и самата „Света Петка“

Годината приключва с откриването на обект в село Богьовци и започва  с обещание за друг обект, отново в село Богьовци.

4034 посещения общо 1 посещения за деня
Нова чешма в село Богьовци в края на 2016 г. и голям проект за храм „Св.Петка“ през 2017г.