Представители от близките общини до Костинброд, които присъстваха на срещата, имаха възможността да се запознаят с  г-н Рашков- управител и собственик на транспортна фирма „Юроспийд“ООД и г-жа Поли Христова – ръководител на „Школа Юроспийд“. Със съществуващите до момента контакти и възможностти за информация на общините,  ще бъде популяризирана школата за професионални международни шофьори , именно намираща се в фирма „Юроспийд“.

 

В края на 2013 г. управителите и собствениците на „Юроспийд“ООД взеха решение да дадат началото на своя школа за създаване на професионални международни шофьори, насочила погледа си към момчета и момичета, притежаващи „СЕ“ категория за управление на тежкотоварен автомобил над 12 тона, нямащи опит като международни шофьори, но имащи потенциал. Идеята възниква спонтанно и е ориентирана към създаването на обучени кадри, професионалисти в областта, прилагащи  на практика в работата си като тираджии придобитите знания и умения в школата. Тоест кадри, подготвени за работа в конкурентните условия на обединения европейски пазар. Всички кандидати, одобрени на входно ниво, започват  лекции теория в малки, компактни групи, цялостно обучение  от А до Я,  всяка сутрин от 9.30 ч.

След кратка почивка за обяд, школниците продължават с обучение на практика, с професионален инструктор – маневри, икономично управление на „DAF“, укрепване на товар, откачване/закачване на ремарке и много други практически занимания, свързани с бъдещата им работа като професионален международен шофьор. Така до 17.30 ч., всеки работен ден в рамките на 4 седмици. Цялостното обучение, както и храна, нощувки, такси за издаване на документи и изпити за АДР, Професионална компетентност и удостоверение за психологическа годност, дигитална карта и др. се заплаща от „Юроспийд“ ООД, школниците имат само ангажимента да станат професионалисти в бъдещата си работа, което „Юроспийд“ им го осигурява. След като преминат успешно през обучението си в Школата, школниците биват назначавани на работа в „Юроспийд“ ООД.

 

Първоначално започват професионалния си път най-напред в екипаж с професионален шофьор от Дружеството, който ги обучава на терен, когато станат готови за единична езда, те тръгват сами. От школа „Юроспийд“ излизат наистина едни добре подготвени, достойни за уважение професионалисти, които само „Юроспийд“ ООД има в своя флот. Така момчетата и момичетата осъществявят своите мечти – мечтата за школата чрез нея мечтата за професионалния международен шофьор, карането на една страхотна нова автокомпозиция на ниво Евро 6 и работа в Европа. Тези мечти стават реалност чрез школа „Юроспийд“. Вече всеки бъдещ кандидат знае – на тел. 0882 73 20 10, може да се свърже с школата и да получи цялостна информация и естествено да кандидатства за обучение в школа „Юроспийд“. За три години школа Юроспийд е обучила около 200 школници – 200 професионалисти.

 

Срещата имаше за цел да се създадат първоначални контакти и обмен на информация. Представителите на всички поканени общини решиха да работят заедно в името на популяризиране и развитие на малките общини в България, като увеличават работните места с високо квалифициран персонал.

За повече информация: тел. на Школа „Юроспийд“: 0882/73 20 10;
web: www.eu-speed.com;
Лице за контакт: Поли Христова – ръководител школа
Тел.: 0887/361300 
Страница във фейсбук: Школа Юроспийд
Е-mail: school@eu-speed.com

5782 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд бе домакин на една особено важна среща между фирма „Юроспийд“ и общините Божурище, Своге, Годеч, Сливница, Драгоман и Костинброд