На 28.03.2017 г. се проведе работна среща на  кмета на община Костинброд г-н  Трайко Младенов и г-н Любен Кънчев- зам. кмет с представители от Българския Червен кръст- София област, в лицето на г-н Росен Василев- директор на областния съвет на БЧК за София област и г-жа Диана Андреева- главен специалист на БЧК за София област.  

Присъстващите обсъдиха начините, по които ще се случва координацията между организациите с цел адекватно подпомагане населението на община Костинброд. Работната среща премина в приятелски дух. Бяха взети конструктивни решения с цел подпомагане идеите на младежкото БЧК и за решаване на  проблемите на нуждаещите се граждани в общината. Беше обсъдена идеята за провеждане на курсове по оказване на бърза помощ на педагози от всички училища на територията на община Костинброд и създаване на спасилен отряд към общинския инспекторат- Костинброд.

 

Директорът на обласния съвет на БЧК изрази готовност да подпомогне за оборудването на офиса на младежкото БЧК. Кметът на община Костинброд отправи покана към г-н Василев и г-жа Андреева да посетят двете помещения, предназначени за офис на БЧК.

На 4-ия етаж на Поликлиниката в град Костинброд се ремонтират 2 стаи, предназначени за младежката организация на  БЧК в община Костинброд. Двете стаи са с подменена дограма, нови врати, шпакловка на стените, теракот на пода, нова електрическа инсталация и окачен таван.

 

В близките месеци предстоят нови срещи на ръководството на община Костинброд и БЧК-София област.

3657 посещения общо 2 посещения за деня
Среща с Български Червен кръст- София област