В българския бит и култура съществуват традиции не само за носенето на магическите бели и червени конци, но и за това кога и как да свалим мартеницата, за да изпълни тя предназначението си – да ни донесе здраве, дълголетие и веселие през настъпващата пролет. Предвестниците на пролетта се появиха и на територията на община Костинброд и вече започнаха усилена работа в правенето на нови грезда.
 

След пристигането на щъркелите дойде време и на закачането на мартеници на вече напъпилото  пролетно дръвче , срещу сградата на общината. Кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов,  заедно с д-р Атанас Тенев- председател на общински съвет Костинброд , г-жа Даниела Станкова- общински съветник на община Костинброд, г-жа Габриела Георгиева, г-жа Теодора Гогова, г-н Любен Кънчев – зам.кметове, служители от общинска администрация, г-жа Анна Ананиева- директор на Център за социална рехабилитация и интеграция,  възпитаници от СУ “Д-р Петър Берон“ и деца от дневния център за работа с деца на улицата, заедно със своята директорка г-жа Светослава Иванова оставиха своите мартеници.
Днес г-н Младенов продължи от миналата година традицията на закачване на мартеници, като пожела много здраве, щастие и късмет, да бъдем себе си и да се уважаваме!

 

 

 


 

3325 посещения общо 1 посещения за деня
Мартенско дръвче