По инициатива на община Костинброд, Районно управление-Костинброд и Националния фокусен център по  наркомании. На 5.04.2017г. се проведе среща за обучение на костинбродските полицаи и служителите на Общинския Инспекторат как да разпознаем видовете наркотици, разпространени в България и въздействието на наркотичните вещества върху хората.

Всички присъстващи се  запознаха с актуалната ситуация в страната във връзка с употребата, разпространението и видовете наркотични вещества. 
Г-н Момчил Василев-директор на Национален фокусен център за наркотици и наркомании  обясни в презентация как да разпознаем  поведението и признаците на интоксикация, както и разграничаването на наркотичните вещества по тяхното въздействие.  Бе предоставена  статистика за употребата на различни наркотици сред населението през различните времеви периоди.

 
Заместник – кмета г-н Любен Кънчев  благодари на г-н Василев за проведеното обучение и заяви, че превенцията от употребата на наркотични вещества е активен процес за повишаване на информираността по проблема, както и за създаване на условия и подпомагане на изграждането на индивидуални и групови практики, които да утвърждават здравословния начин на живот на човека. 

2777 посещения общо 1 посещения за деня
Работна среща на Комисията за борба с наркотиците  в община Костинброд