От 17.00 ч. в препълнения салон на НЧ "Иван Вазов-1947" бе поставено началото на превърналия се в традиция за община Костинброд фестивал. След откриващо изпълнение думата беше дадена на кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов, който поздрави всички гости и участници. Г-н Младенов изказа своето задоволство, че тази година през сцената на фестивала ще минат над 3 300 души. Той обърна и специално внимание на гостите от съседна Сърбия, сред които и кметът на община Гаджин Хан г-н Саша Джорджович като заяви, че фолклорът и традициите са това, което ни сближава.

 

В първия фестивален ден на сцената се изявиха самодейци от цялата община Костинброд, град София, с.Еница, община Кнежа, с. Пролеша, с.Равно поле, община Елин Пелин и Радомир. Бяха представени традиционни песни, танци и характерни за шоплука сцени.
 

Таз годишното жури е в лицето на Христо Димитров – български хореограф и режисьор, известен като създател и продуцент на фолклорен ансамбъл „Българе”.

Лиляна Галевска е певица от Шопската фолклорна област, изпълнителка на народни песни от Трънския край. Получава много награди от престижни български и международни конкурси и фестивали, сред които „Златна лира” от Съюза на музикалните и танцови дейци.

Олга Борисова е българска певица, изпълнителка на песни от Кюстендилския край. През 2011 г. БНТ заснема документален филм за нея със заглавие „Предопределеност”.

Юлия Цанкова е дългогодишен музикален редактор и водещ на фолклорни предавания по Българското национално радио.

Христо Иванов е главен художествен ръководител на ансамбъл „Загоре”.

4694 посещения общо 2 посещения за деня
На 21 април бе откриването на осмото издание на Фолклорния Фестивал „Шопски наниз 2017 г.“ в гр. Костинброд