Подобно състезание не бе провеждано на този язовир от много години. Вече общински язовир „Маслово” е почистен, окосен и зарибен с над 100 риби.
Сутринта на 02.06.17г. бяха докарани над 50 шарана, а на следващия ден и 50 пъстърви.Д-р Тенев, заедно с г-н Живко Георгиев и Борислав Станков зарибиха язовира и го подготвиха за предстоящото състезание.

Организацията на днешното събитие беше перфектна – със съдии, номерирани риболовни места, жребий и подарък- тежест за плувка за всеки, както се полага на състезание от висок ранг, осигурени от общински съвет-Костинброд и Ловно-рибарско дружество София-Запад , с зам.-председател инж.Светослав Георгиев и инж.Николай Парцов – представител на ЛРД. Г-н Георгиев, който беше и главен съдия се бе постарал за всички необходими допълнителни условия на участниците, а Общински съвет-Костинброд, в лицето на д-р.Атанас Тенев и г-н Живко Георгиев бяха осигурени наградите на победителите. Г-н Любен Кънчев- зам.кмет на община Костинброд бе представителя от община Костинброд.

 

Спонсори на Второто риболовно състезание в община Костинброд бяха ЕТ „Явор Дис” и „Люлин Комерс”, а почистването и подготовката на състезанието се дължи на общинските дружества „Комуналкомерс” и „Нива Комерс”, с управители Александър Спасов и Мариана Коцева.

 

 
 

Участваха 71 състезатели , като 10 от тях бяха деца. Времето бе много подходящо за риболов, въпреки прогнозите на метеоролозите.

Състезанието започна точно в 9:30 часа според предварително обявената програма и завърши точно в 11:30 часа. След това безпристрастните съдии бързо претеглиха и премериха улова на всеки участник и се премина към кулминацията на събитието – официалното награждаване.

 

 

Първи получиха отличията си малките рибари. Грамота, статуетка за най-малък участник и въдица спечели 5-годишният Владислав Петков.

Грамота, статуетка и кеп получи Славчо Тасев за най-голяма уловена риба.

 

Първо място за количество уловена риба и рибарски стол грабна Васил Данилов с улов от 1,210 кг.

Второто място с калъф за въдица спечели Любомир Максимов с улов от 1,190 кг. , а третото място с награда макара зае Емилиян Лазаров с улов от точно 1 кг.

Награда имаше и за най- възрастен участник. 70-годишния Петър Петров спечели комплект рибарски книги. 

Специалните награди бяха изключително заслужени и с уникални подаръци, осигурени от общински съвет-Костинброд.

Награда от Кмета на община Костинброд и телескоп с калъф спечели единствената жена участник Виолета Вълчева.

Наградата от Общински съвет-Костинброд и пластмасов куфар отиде при Мариан Георгиев. Той улови най-голям брой риби – 34 броя различни вида.

Последната награда бе от Ловно-рибарското дружество София-Запад. 12-годишния Александър Петков спечели статуетка и прашка за улова му на пъстърва от 380 грама.

Останалите деца получиха пръчка за въдица и книжката „Рибарско училище” от Съюза на ловците и риболовците в България. Всички останали участници получиха книги за видовете риби и най-вече удоволствието от хубавия ден сред уникалната природа на язовир „Маслово”, който завърши с вкусна скара, рибарски шеги и много снимки. Организаторите и участниците си обещаха празникът да се повтори задължително догодина.

 

8528 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд, заедно с Общински съвет-Костинброд и Ловно-рибарско дружество София – Запад организираха състезание по любителски риболов на язовир „Маслово”,гр.Костинброд