Община Костинброд отпразнува Независимостта на България с три последователни мероприятия. Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заедно със заместник кметa инж. Габриела Георгиева, Председателят на общинският съвет- Костинброд д-р Атанас Тенев, общинските съветници г-жа Даниела Станкова и г-жа Клара Кръстанова поднесоха венци пред паметника на централният площад „Иван Вазов” в гр. Костинброд. След което се отправиха към с. Петърч, където също поднесоха цветя и венци пред паметника на площада в селото.

В с.Петърч венецът бе поднесен от кмета на най-голямото село в община Костинброд г-н Борислав Борисов и кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов.

Завършекът на празника бе в с.Опицвет. Делегацията от представителите на местната власт бе посрещната от кметицата на селото г-жа Гергана Величкова, която бе организирала официално честване на площад „Независимост”.
Честването на 109 години независима България включваше участието на военно формирование 34 420 – Костинброд и фолклорна програма с участието на различни състави от община Костинброд. Към официалните гости се присъединиха общинските съветници г-н Димитър Найденов и г-жа Ана Радовска, както и представители от Съюза на офицерите и сержантите от запаза и резерва.

Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов поздрави всички присъстващи с празнична реч по случай Денят на Независимостта на България:

„Днес – на 22 септември честваме 109-та годишнина от обявяване на Независимостта на България. Чест прави на всички, които са днес тук на площад „Независимост”. Днес – в Република България – свеждаме глави пред паметта на загиналите в битките за независимост на страната ни войни. Днес – ние честитим Независимостта си, за която са се борили много български граждани – дали си живота в защита на род, майка, родина. Днес трябва да си дадем сметка какво е да сме независими като народ, нация, държава.
Днес се прекланяме и повече от всякога трябва да осъзнаваме – какво е да живеем, да сме граждани в независима държава.

Преклон пред паметта на загиналите, честит празник – честит ден на Независимостта на всички присъстващи, на всички милеещи, на всички радеещи за родината ни български граждани.”

Честит празник !!!”

2616 посещения общо 1 посещения за деня
Костинброд отпразнува 109-та годишнина от обявяването на Независимостта на Република България