Всички ние трябва да разберем, че само с доброта, уважение и състрадателност обществото ни ще върви напред. Хората в неравностойно положение, са хора като всички нас, искащи топлота, любов и разбиране! До скоро както в България, така и в нашата община, социалните услуги бяха игнорирани и оставени в забвение. От няколко години, по примера на най-развитите страни, бяха реализирани много  социални проекти, които дадоха възможност, хората в неравностойно положение да се почустват равноправни и пълноценни граждани на нашето общество!

Днес, на четвъртия етаж в Поликлиниката се проведе емоционално празнично тържество, по случай първата година на Център за социална рехабилитация и интеграция „Надежда“. С концерт-спектакъл, подаръци, пожелания, празнично настроение и невероятна торта премина днешното събитие. Емил Пепелярски, Гергана Попгенова, певческа група „Танго“ и танцов състав „Зорница“ се погрижиха да развеселят потребителите и гостите на центъра, като изнесоха малък концерт. Екипът на социалната услуга се бяха постарали да няма нищо липсващо на своите гости. Точно преди една година, община Костинброд подписа своя първи договор за услугата „Център за социална рехабилитация и интеграция“. Вече на една година, Центърът се похвали с цели 147 потребителя и нов /ресорен/ заместник- кмет.

Г-жа Анна Ананиева – директор на ЦСРИ, в своята реч благодари на всички свои потребители, че й се довериха и изградиха едно голямо семейство. Директорката предостави думата на г-н Трайко Младенов, който в своята реч изказа възхищението си от Центъра за социална рехабилитация и интеграция. За неговия професионален екип. За неговите невероятни потребители.

Кметът представи на аудиторията новия заместник кмет по образование, социални и хуманитарни дейности на община Костинброд. Г-н Александър Ненов е роден в София. Завършил е Софийската професионална гимназия по туризъм. Висшето си образование е завършил в Университета по Библиотекознание и информационни технологии. Магистър по „Защита на културно-историческото наследство”. Работи в Общинска администрация – Костинброд от 2012 година, като започва своята кариера в общинския инспекторат, като старши Инспектор. Три години по – късно става експерт в отдел “ Обществен ред и Сигурност, защита на Културно-историческото наследство и личните данни“. От 2015 до 2018 година отговаря за Сигурността и Обществения ред в общината.

Да му пожелаем успех и както неговия предшественик г-н Любен Кънчев отговорно и с нестихващ ентусиазъм да реализира нови социални проекти!

1708 посещения общо 1 посещения за деня
Днес, на 20.02.2018г. Центърът за социална интеграция и рехабилитация „Надежда“ отпразнува една година от създаването си. На 19.02.2018г. в длъжност встъпи новия заместник-кмет на община Костинброд, с ресор „Образование, социални и хуманитарни дейности“, г-н Александър Ненов