България е държава с изключително богата история и култура, оставила наследство не само на Европа, но и на света.
Като държава член на Европейския съюз, Република България има възможност за участие в проекти по различни програми и по този начин да развива своето културно наследство, да допринася със своите идеи или да гради нова инфраструктура. Точно, поради тази причина стартира една идея свързана с ОБЩИНА КОСТИНБРОД И НЕЙНИЯ ПРИНОС В БЪЛГАРСКOТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА С ПРОЕКТ: „ОБЩИНА КОСТИНБРОД В ЕВРОПА-ЕВРОПА В ОБЩИНА КОСТИНБРОД”.

Община Костинброд ще се включи в три последователни информационни кампанни, в рамките на 1 януари-30 юни 2018г., с цел популяризирането на Европредседатеството сред българските граждани и непознатата България, която обогатява Европа. Водейки се от девиза на Българското председателство на съвета на ЕС ,,Съединението прави силата!,,.
Първи етап е на път да бъде завършен. Вече можем да видим една от най- натоварената пътна артерия в България – път II-81 „Ломско шосе“, свързваща гр.София с Областите: Монтана и Видин и основна пътна връзка с община Годеч. “Ломско шосе” вече е с поставени флагове на Република България, Европейския съюз, Европредседателството на България и не на последно място герба на община Костинброд. Можем да се насладим на тези четири флага по цялата му дължина в рамките на град Костинброд.

Но първи етап от мащабния проект “ОБЩИНА КОСТИНБРОД В ЕВРОПА-ЕВРОПА В ОБЩИНА КОСТИНБРОД” не свършва да тук!

Предстои поставянето на флагове /знамена/ на България и Европа с размер 10/50 м на най – високата сграда в град Костинброд и в oбщина Костинброд – Силози на бивш химически завод. Знамената ще бъдат осветени през нощта с цел да се виждат не само през деня. Прожектори с ясна, бяла светлина ще се поставят под специален ъгъл, за да може да се виждат цветовете и грандиозността на знамената от километри. Знамената ще имат възможност да бъдат видяни и от пасажери на самолети, пристигащи от Европа и снижаващи се да кацнат на летище София.

Следващите етапи са свързани с информационни кампании, форуми, кръгли маси и заснемане на клип, с цел информационна и рекламна кампания на домакинството на България на председателството на съвета на Европейския съюз.

Всички тези стъпки са израстване и голям показател за развитието на община Костинброд през първите шест месеца на 2018 година.

Община Костинброд не е сама в своята мащабна инициатива. Тя е подкрепена от бизнеса на нейна територия, от Дневен център за работа с деца на улицата-Костинброд и от
Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. След като спечели одобрението на проекта на 12-то място от приетите 90 общини и кандидатствали над 100.

25 март /Благовещение/ е датата избрана за реализирането на всички етапи от проекта.
Очаквайте много скоро информация и подробности, относно предстоящото събитие.

21325 посещения общо 1 посещения за деня
Проект “Община Костинброд в Европа – Европа в община Костинброд “