Община Костинброд представи Софийска област на XVI Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ – гр.Стара Загора 2018 г. Днес, на 16.10.2018г. се проведе Национално ученическо състезание, организирано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- град София, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  – Стара Загора, със съдействието на община Стара Загора, Български Червен кръст, МОН, ЦСМП и др.

Нашият отбор от Първо ОУ “Васил Левски” , Първи район на град Костинброд спечели областното състезание през пролетта на 2018 г., а днес се нареди на четвърто място след първенците област Бургас, на второ място – област Кърджали и трети – област Ямбол.

Нашите ученици от Първото ОУ”Васил Левски” се класираха четвърти от 28 области в Република България!

До седмица децата ни, които се представиха отлично, представяйки община Костинброд и Софийска област ще се запознаят с големите батковци и каки, които са подготвени вече да се борят с бедствия, пожари и извънредни ситуации. Порасналите доброволци от формирование  “Феникс “ ще получат своите служебни карти и ще покажат служебната си екипировка, както и техниката, с която разполагат за извънредни ситуации.

На дата 24 октомври в големия салон на НЧ”Иван Вазов-1947” в град Костинброд ще се проведе среща във връзка с доброволните формирования в Софийска област. Работната среща, на която ще присъстват представители на всички общини от областта ни се организира от Областната администрация. Ръководещ срещата за напредъка и развитието на доброволните формирования ще бъде заместник – областният управител на софийска област – г-н Николай Борисов. Г-н Борисов работи дълги години в Първо основно училище “Васил Левски”, гр. Костинброд, чиито възпитаници са четвърти в страната.
6381 посещения общо 1 посещения за деня
Учениците от Първо ОУ”Васил Левски” се класираха на четвърто място в Национално състезание!