Община Костинброд гостува в община Димитровград, Република Сърбия! Във връзка с проект „Инвестиране в младежки капитал, чрез модернизация на културни центрове в транс граничния регион“  деца от школите по изкуства при НЧ „Георги С. Раковски – 1928“ с. Драговишица, община Костинброд и деца от съставите към Културният център, община Димитровград пяха и танцуваха заедно!

Гостите бяха топло посрещнати от  Владица Димитров- кмет на община Димитровград, Република Сърбия! Г-н Димитров покани в своят кабинет делегацията на община Костинброд водена от  г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд.

След кратка среща всички заедно се отправиха към Културния дом в град Димитровград, където в новата зала ремонтирана по проекта се състоя концерт  на танцова школа “Емиданс” и музикална школа “Иркапей”!

На 20 октомври, делегация от община Костинброд посети Културния информационен център в град Димитровград. Там бяха посрещнати от Далибор Малинов и обсъдиха бъдещите инициативи и възможни проекти между двете общини. В момента тече сериозен ремонт на центъра, като към 1-ви ноември трябва да бъде отворен. Новата алуминиева дограма на КИЦ-Димитровград е изработка от най- голямата фирма за алуминиева и PVC дограма в България , чието производство е позиционирано в Костинброд.

Дограмата, доставката и монтажа са дарение от фирмата производител. Около 50 българи от Димитровград и региона работят в костинбродската фирма за дограма. Посетителите от община Костинброд разговаряха и за дейността и развитието на центъра и споделиха топли положителни впечатления за Културно информационния център в село Звонци, община Бабушница, който посетиха предходния ден.

3423 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд гостува в община Димитровград, Република Сърбия!