Три автобуса с пенсионери от община Костинброд отпътуваха рано сутринта на 20 октомври на еднодневна екскурзия до град Димитровград и Бабушница, Република Сърбия. Възрастните хора от ПК „Люляк”, ПК „Кавака”, пенсионерския клуб в с.Драговищица и от кв.Маслово посетиха Република Сърбия. Едно мероприятие организирано от община Костинброд, с цел културен и туристически обмен между България и Сърбия.

Първата спирка беше град Димитровград, където 150-те пенсионера бяха посрещнати от г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-н Иван Иванов и г-н Живко Георгиев- общински съветници от общински съвет-Костинброд и г-н Далибор Малинов- председател на Културния информационен център в Димитровград.

Всички представители от ръководството на община Костинброд бяха на посещение в Димитровград във връзка със завършването на проект “Инвестиране в младежки капитал, чрез модернизация на културни центрове в транс граничния регион”. В новата зала в Културния дом в град Димитровград на 19 октомври  деца от школите по изкуства при НЧ “Георги С. Раковски – 1928” с. Драговишица, община Костинброд и деца от съставите към Културният център, община Димитровград пяха и танцуваха заедно.

След като пенсионерите разговаряха и се снимаха с децата от село Драговищица се разходиха по главната улица на град Димитровград. Към обяд трите автобуса с пенсионери отпътуваха за  град Бабушница на празник на зарзавата. На място община Бабушница беше организирала посрещане на пенсионерите от община Костинброд и концерт с участието на състави от Сърбия, Словения и България. Възрастните ни хора успяха да разгледат и дегустират различни сръбски ястия и домашна продукция. Да си закупят сувенир или домашно производство, като сирене, кашкавал, колбаси, зеленчуци и различни сръбски ястия. След близо двучасов престой в град Бабушница, пенсионерите бяха официално изпратени от Милан Йосифов- кмет на село Звонци, община Бабушница. Кметът на селото покани всички пенсионери отново да се върнат, но този път да посетят село Звонци. Селото с най-много българи в общината. Нашите пенсионери ще се сприятелят с пенсионери от село Звонци и град Бабушница и ще могат официално да си гостуват, особено след като предишният ден беше подписан пакт за сътрудничество между двете общини.

Спомените не се купуват, нито подаряват. За тях трябва да се работи непрекъснато. Радваме се, че добавихме още един хубав спомен към списъка на пенсионерите от община Костинброд!

4071 посещения общо 1 посещения за деня
Пенсионери от община Костинброд на празник на зарзавата в Сърбия!