Зайците от порода „Немски гигант“ или по – познати като немски великан са едри и тежки, с дълго, широко и мускулесто тяло. Ушите са големи, плътни, широки и изправени. Теглото на възрастните зайци е средно 7-8кг., дължината на тялото над 72см и дължина на ушите над 19см.

Разновидностите на породата се различават по цвета на козината:

– Сив – заешко сиво, горско сиво -(див косъм), желязно сиво и тъмно сив -(фландър)

– Синьо-сиво -(цвят чинчила)

– Черен

– Жълт

– Белият цвят е порода – Бял великан

Зайците „гиганти“ изпълниха залата на стадион „Белица” в град Костинброд на 2 и 3 ноември. Животните са част от двудневна национална изложба, организирана от Клуб „Немски гигант България” и със съдействието на община Костинброд.

За втори път в България тя отвори врати, за да зарадва малки и големи, любители на тази атрактивна порода зайци.

Животните се оценяваха на 2 ноември по европейски критерии от високо професионални съдии от Германия и Белгия. В продължение на 8 часа съдията от Германия – Томас Вагнер и съдията от Белгия – Седрик Феликс Мейв измерваха, оглеждаха и оценяваха всички зайци. Шампионите от породата „Немски гигант” получиха купи и медали на следващия ден.

На 3 ноември изложбата бе отворена и за посетители. Изключително голяма посещаемост на любители на зайци имаше от всички възрасти.

Председателят на ОбС- Костинброд д-р Атанас Тенев посети изложбата, като поздрави един от победителите в състезанието в категория “Най-тежък заек” – г-н Димитър Гогов.

1885 посещения общо 1 посещения за деня
В община Костинброд се проведе втора атрактивна изложба на зайци порода „Немски гигант“