Борчетата бяха подсигурени от “МДЗ Балша“ АД. Новото залесяване е изключително важна част от мерките на община Костинброд и “МДЗ Балша“ АД за по-чист въздух в махала „Бригандия“, село Драговищица. За община Костинброд е изключителна отговорност и мисия  към гражданите си да продължи да обогатява зелената система с все повече жизнени дървета.

В изпълнение на тази цел, служители на “МДЗ Балша“ АД, заедно със служители на Общинска администрация-Костинброд се възползваха от благоприятните климатични условия и засадиха пояс от борове над село Драговищица. Водосвет за здраве отслужи отец Дамян и отец Николай.

По предложение на управителя на кариерата- г-н Иван Богданов и съдействието на кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов,  само за няколко часа гората над село Драговищица  нарасна с цели 1000  нови дръвчета.

На мащабното залесяване бяха и г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-жа Албена Виденова- кмет на село Драговищица, г-жа Анна Радовска- зам.-председател на Общински съвет-Костинброд и г-н Красимир Дебеляшки- еколог в ОбА-Костинброд. А за избора на видовете дървета съдейства Държавно горско стопанство.

Община Костинброд през последната година залеси почти всички ключови места в общината, като премахна стари и опасни дръвчета или участва в кампании на засаждане на фиданки. Община Костинброд облагороди места за отдих и главни улици в град Костинброд. А в последното благоприятно време в 2018 година, залесяването завършва в махала „Бригандия“, село Драговищица.

10917 посещения общо 1 посещения за деня
1000 бора бяха залесени в село Драговищица