Тяхното посещение започна от парламента на Република България, като гостите там се срещнаха с г-н Явор Нотев – заместник-председател на парламента на Република България, г-н Цветан Цветанов- заместник-председател на Изпълнителната комисия на управляващата партия и председател на Комисията по вътрешна сигурност, г-н Валери Симеонов и г-н Юлиян Ангелов- Народни представители, депутати от София област и кметове. Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд беше част от делегацията от Българска страна и съпровождаше през цялото време на три-дневния им престой официалните гости.

Двете дами от Израел бяха специални гости на събитие организирано от областния управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров, по повод отбелязването на 75 години от спасяването на българските евреи.

Събитието се проведе на 29.11.2018г от 14.30 часа в зала „Средец“ на София Хотел Балкан.
На отбелязването на годишнината присъстваха министри и заместник-министри, посланици, народни представители, кметове и общински съветници от общини в областта, ръководители на институции и общественици.

На 30.11.2018г. министърът на околната среда и водите- г-н Нено Димов се срещна с г-жа Нава Букер и г-жа Рут Васерман Ланд.

На срещата бяха обсъдени традиционно доброто сътрудничество между двете страни в областта на управлението на водите и възможностите за неговото разширяване. Други теми на разговора бяха и перспективите за задълбочаване на взаимоотношенията в областта на околната среда. Община Костинброд е отличник през предходния оперативен период с проекта за Воден цикъл в град Костинброд. Само преди няколко седмици, община Костинброд беше домакин и на изнесено заседание на парламентарна Комисия по околна среда и водите, където над 20 Народни представители разгледаха Регионално ДЕПО-Костинброд.

Малко по-късно двете представителки на управата в Израел се срещнаха със заместник-министъра Милко Бернер.

Заместник-министърът на вътрешните работи проведе работна среща, като изрази удовлетворение от установените стабилни връзки на приятелство и трайни исторически традиции между България и Израел.

Г-жа Бокер даде висока оценка на двустранното сътрудничество, като изрази увереност, че отношенията в областта на сигурността и вътрешните работи ще продължават да се развиват. При посещението си в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, г-жа Бокер изрази специална благодарност към МВР, и по-специално към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, във връзка с овладяването на пожара в планината Кармел в Израел през 2010 година. Самата г-жа Нава Бокар е председател на Комисия за борба с бедствията, основател на фондация „Бокар”, която функция е да събира доброволци в Израел.

В дирекцията зам.-председателят на Кнесета се срещна с гл. комисар Николай Николов- директор на ГДПБЗН и пожарникари участвали в овладяването на пожарите в Израел, като им благодари за помощта и отзивчивостта.

Само преди няколко месеца главен комисар Николай Николов, заедно със зам.- министъра на вътрешните работи- г-н Стефан Балабанов откриха две обновени помещения в РСПБЗН-Костинброд за доброволно формирование „Феникс” и за удобство на пожарникарите от община Костинброд, както и втори етап от видеонаблюдението в община Костинброд.

Делегацията от високопоставените гости завърши посещението си в България с общините Божурище и Костинброд.

4941 посещения общо 1 посещения за деня
По покана на Областния управител на Софийска област, в Република България пристигнаха заместник- председателят на Кнесета на Държавата Израел – г-жа Нава Бокер и заместник- генералният директор на Федерацията на местните власти – г-жа Рут Васерман Ланд