Заповядайте на 5 декември в малък салон на НЧ“Иван Вазов-1947″, гр. Костинброд, където ще се проведе Брифинг по начална военна подготовка на младежи от Република България. Гост- лектор ще е заместник- началник на военно окръжие /ВО/ – отдел София област Подполковник Ивайло Цанев и цивилен служител Даниела Толева.
Срещата се организира от старши експерт Иван Иванов- Военен отчет в община Костинброд.

На срещата в град Костинброд ще стане ясно за кандидатстване за начална военна подготовка. Министерството на отбраната организира четири курса за начално военно обучение на български граждани. Предвижда се до 360 български граждани да получат начална военна подготовка, която включва повишаване на основните физически качества, придобиване на умения за действие с въоръжение и стрелба с леко стрелково оръжие, изпълнение на строеви хватки, изучаване на задълженията на войника, оказване на първа медицинска помощ.

Кандидатите, които желаят да придобият знания и умения по начална военна подготовка, трябва да са пълнолетни български граждани, да са годни и психологически пригодни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер.

За повече подробности заповядайте на 5 декември от 10.00 часа в НЧ“Иван Вазов-1947″, гр.Костинброд

1407 посещения общо 1 посещения за деня
Брифинг по начална военна подготовка на младежи