За първи път в общината се организира Коледен базар в типичния за празника стил с дървени къщички, разположени пред сградата на община Костинброд! Къщичките допълват празничното настроение в града, паралелно с Коледната украса, която общината постави както в централната градска част, така и на някои възлови за града места.
Базарът предлага само характерни за Коледа лакомства, артикули с коледна тематичност, сувенири, играчки и украшения изработени от дечицата на община Костинброд! На него можете да откриете щанд на Дневен център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа „Промяна“, Център за социална рехабилитация и интеграция „Надежда“, Български Младежки Червен кръст-Костинброд, ТС „Зорница-джуниър“, СУ“Д-р Петър Берон“, Първо ОУ“Васил Левски“, Второ ОУ“Васил Левски“, ДГ “Радост“, ДГ “Пролет“, ДГ “Виолина“, ДГ “Детелина“. За първа година Коледният базар се организира на открито. Община Костинброд осигурява безвъзмездно на всеки завил участие мястото, къщичките и коледната украса! Това е само началото на една традиция, която ще се разширява и развива на територията на общината. Надяваме се в рамките на няколко години, Коледният базар да се превърне в любимо място за всички жители и гости на Община Костинброд и съобразно заявените коледни къщички и желаещите участници, базарът да се развие, за да може да премине във формат на един голям Коледен базар, провеждащ се през всички дни на Коледните празници!

Коледния базар се откри от г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд. Той пожела на всички присъстващи много здраве, щастие и топлина през предстоящите празници. Кметът прикани всички деца заедно да извикат специалния гост на Коледния базар. След минута белобрадият старец се появи. Дядо Коледа изслуша всички деца и им обеща под елхата желаните подаръци.

Заповядайте отново утре от 13.00 часа пред сградата на община Костинброд.

22851 посещения общо 1 посещения за деня
Днес започна приказен Коледен базар в Община Костинброд