Измежду песни, танци, театър и много настроение, малките герои показаха, че не са важни полът, расата или професията, когато ги обединява светлината на Коледната звезда – пътят на добротата, надеждата и любовта.

На празника присъстваха г-н Юлиан Ангелов – народен представител о т 44-то Народно събрание на Република България, г-н Александър Ненов – зам. кмет на Община Костинброд, г-жа Анна Радовска – зам. председател на Общински съвет- Костинброд, г-н Иван Иванов – представител на Общински съвет – Костинброд и г-жа Албена Виденова – кмет на с. Драговищица.

Гостите бяха приветствани от г-жа Диана Михайлова-секретар на читалището и им благодари за нестихващата им подкрепа и загриженост към децата и школите. В заключение на вечерта г-н Александър Ненов поздрави децата и техните родители за желанието и устремът, благодарение на които в школите по изкуства кипи творчески живот. Специални благодарности получиха и ръководителите: Бисера Иванова- ръководител на МШ „Иркапей“, Емилия Михайлова- основател на ТШ „Емиданс“, по идея на които беше осъществено коледното тържество и Митрушин Паунов- бивш хореограф на ТШ „Емиданс“, който винаги ще е в помощ на школата. 


Официално беше представен и новият хореограф – Емилия Димитрова, възпитаник на Националното училище за танцово изкуство /НУТИ/. Г-н Ненов, каза, че община Костинброд ще продължава да развива читалищата на нейна територия и през следващата 2019 година всяко читалище ще получи допълваща субсидия от общинския бюджет!
Заместник кметът пожела на екипа на читалището пълни зали с детски смях и многобройни творчески успехи.

1521 посещения общо 1 посещения за деня
На 22.12.18г. в залата на кметството в с. Драговищица децата от школите по изкуства към НЧ „Георги С. Раковски – 1928“ представиха коледното си тържество „По пътя на светлината“ пред гости и родители