Участие в кампанията взеха граждани, кметът на община Костинтброд, заместник-кметовете на община Костинброд, кметове на населени места, Дневен център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа, кампанията „Живей чисто“, директори, учители и общински служители. С общите усилия на всички бяха изчистени стадион „Бенковски“, кв. Маслово, стадион „Белица“, гр. Костинброд, Първи район, град Костинброд, село Петърч и село Опицвет.

От община Костинброд в инициативата взеха участие над 100 доброволци.

След като всички получиха чували и ръкавици осигурени от община Костинброд, се отправиха към предварително определените места за почистване. В село Петърч беше осигурен багер и камион за почистване на нерегламентираните сметища. Двата стадиона в град Костинброд бяха почистени, поради предстоящите спортни събития. На стадион „Бенковски“, кв.Маслово тренират децата от ОФК „Костинброд-2012“, а на стадион „Белица“ утре /15.09.2019г./ ще се проведе спортният турнир за деца „Силата, красотата, бързината и мисълта“.

Бяха обходени и почистени районите в град Костинброд, нерегламентирани сметища, тротоари и градинки в населените места от общината. Учениците от Второ ОУ „Васил Левски“ и техните класни ръководители се включиха в кампанията на БТВ.

Акцията приключи със събрани и извозени тонове отпадъци.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста и красива в дългосрочен план.

Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да почистим и облагородим страната си.

Община Костинброд изказва своята благодарност към всички доброволци включили се в инициативата!

6921 посещения общо 2 посещения за деня
За поредна година община Костинброд се включи активно в кампанията на БТВ Медиа Груп “Да изчистим България заедно”