На церемонията в зала 6 на НДК г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд присъстваха на церемония по награждаване на класацията КМЕТА.БГ!

Костинброд печели първо място в категория “Инвестиции и работни места” за мандат 2015-2019г. в раздел “малка община”.

Поздравления! Община Костинброд се нарежда с едни от най-развитите общини в България. Ето, кои са те:

Градоначалниците на Казанлък, Поморие и Девин взеха първите места в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“ в националното онлайн гласуване на Кмета.бг.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Девин Красимир Даскалов, в раздел „Средна община“ – при кмета на Поморие Иван Алексиев. В раздел „Голяма община“ отличник е градоначалникът на Казанлък Галина Стоянова.

Наградите им връчи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Кметовете на Враца, Елин Пелин, Костинброд и Челопеч взеха първите места в категорията „Инвестиции и работни места“ в тазгодишния национален конкурс „Кмет на годината за мандат 2015-2019“. В раздел „Малка община“ златото си поделиха кметът на община Костинброд Трайко Младенов и управникът на Челопеч инж. Алекси Кесяков. В раздел „Средна община“ – при кмета на Елин Пелин инж. Ивайло Симеонов и в раздел „Голяма община“ – при управника на Враца Калин Каменов.

Призовете в категорията „Инвестиции и работни места“ връчи Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Транспортът донесоха призове на София и Перник в категорията „Транспорт“ в националния конкурс „Кмет на годината за мандат 2015-2019“, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

В раздел „Голяма община“ златото си поделиха кметът на София Йорданка Фандъкова и управникът на Перник Вяра Церовска.

Директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин обяви победителите в транспорта и връчи наградите на отличените управници.

Градоначалниците на Варна, Дупница и Девня взеха първите места в категорията „Градска среда“ в тазгодишния национален вот „Кмет на годината за мандат 2015-2019“.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Девня Свилен Шитов, в раздел „Средна община“ – при кмета на Дупница инж. Методи Чимев. В раздел „Голяма община“ отличник е градоначалникът на Варна Иван Портних.

Наградата за градска среда връчи Евгений Иванов – изпълнителен директор на най-голямата работодателска организация у нас – КРИБ.

Златните медали в категория „Образование, спорт и младежки политики“ тази година отидоха при Велико Търново, Смолян и Долна Баня. Гласувалите безапелационно избраха тримата кметове в националното онлайн допитване „Кмет на годината за мандат 2015-2019“, организирано от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Призът в раздел „Голяма община“ е за кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов, за „Средна община“ – за управника на Смолян николай Мелемов, а за „Малка община“ – за колегата им от Долна баня Владимир Джамбазов.

Отличията бяха връчени от заместник-министъра на спорта Стоян Андонов и световната шампионка по бокс Станимира Петрова.

Градоначалниците на Благоевград, Ловеч, Панагюрище и Угърчин взеха първите места в категорията „Социална община“ в тазгодишния национален вот „Кмет на годината за мандат 2015-2019“.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Угърчин Станимир Петков, в раздел „Средна община“ златото си поделиха кметът на Ловеч Корнелия Маринова и градоначалникът на Панагюрище Никола Белишки. В раздел „Голяма община“ отличник е градоначалникът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Кметовете получиха грамоти от Ваня Манова – мениджър на „Мастъркард“ за България, Северна Македония, Косово и Албания.

Кметовете на Бургас, Ботевград и Момчилград  взеха първите места в категорията „Smart City“ в тазгодишния национален конкурс „Кмет на годината за мандат 2015-2019“, организиран от Портала на български общини Kmeta.bg.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Момчилград Сунай Халил, в раздел „Средна община“ – при кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, а в раздел „Голяма община“ – при управника на Бургас Димитър Николов.   Призовете на градоначалниците в „Смарт сити“ връчи Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на „Виваком“.

Монтана, Горна Оряховица и Сливница са носителите на голямата награда „Кмет на годината“ за мандат 2015-2019. Тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала 6 на НДК в столицата. Кметовете на  събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg. Имената на победителите в категорията обяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова, която връчи и грамотите на отличниците сред градоначалниците.

Поздравления на всички отличени общини! Най – много сме радостни от факта, че съседната ни по граница община спечели цялостната класация „Кмет на годината“ за мандат 2015-2019г. Искрени поздравления на кмета Васко Стоилков.

Община Костинброд ще продължава да облагородява и дава добри условия – Бизнеса в общината да се развива. Само може да ни радва, че едни от най-големите фирми в Европа и Света се намират на наша територия. Тази награда е за всички представители на Бизнеса и жители на общината, работещи на нейна територия.

78500 посещения общо 1 посещения за деня
Кметът на община Костинброд е отличен с най-високо отличие за мандата си 2015-2019г. в националната класация „Кмет на годината“ в портала Kmeta.bg