Днес за поредна година община Костинброд почете 2 юни пред паметника на загиналите воини от село Бучин проход във войните през 1912-1913 и 1915-1918 г.

Кметският наместник на село Бучин проход г-н Бойко Борисов посрещна ръководството на община Костинброд. Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заедно с председателя на общински съвет- Костинброд д-р Атанас Тенев, зам.-кметът г-н Александър Ненов, служители на общинска администрация и жители на селото поднесоха венци и цветя в знак на признателност, почит и преклонение пред паметника на загиналите във войните на България.

След това ръководството на община Костинброд се отправи към село Чибаовци. В китното село кметският наместник г-жа Искра Лазарова точно в 12 часа пусна сирената и всички присъстващи сведоха глави в памет на загиналите за свободата на отечеството.

Днес венци и цветя се поднесоха на първия реновиран паметник през изминалия мандат в с.Бучин проход и последният реновиран паметник, намиращ се в с. Чибаовци. На територията на община Костинброд всички военни паметници са обновени и реновирани.

Тази година традиционната заря-проверка с военно формирование 34 420 – Костинброд бе отменена заради мерките срещу коронавируса и извънредната епидемична обстановка, която е в сила до 14 юни.

6723 посещения общо 1 посещения за деня
На 2 юни 2020г. се навършват 144 години от гибелта на гoлeмия бългapcĸи peвoлюциoнep Xpиcтo Бoтeв