149 години изминаха от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, но България продължава да скърби за своя „един син”. По традиция на 19 февруари свеждаме глави пред неговата памет, защото изминалите години са съхранили образа му като един от най-светлите в българската история.

Почитането на паметта на Апостола започна в 11.00 часа с ритуал пред паметника на Дякона, в двора на манастира „Св.Архангел Михаил“.

Събитието уважиха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на Общински съвет, г-жа Камелия Велкова и г-н Димитър Григоров – общински съветници, г-жа Светослава Иванова – директор на ДЦРДУ, г-жа Жана Кръстанова- директор на ЦСРИ, г-н Валери Миронов – директор на ЦОП „Промяна“, служители на социални центрове и общинска администрация- Костинброд, учители и ученици от Второ ОУ “Васил Левски”, заедно с тяхната директорка г-жа Красимира Манова и жители на общината.

След като Отец Крум отслужи заупокойна панихида, присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на Левски.
Ученици от Второ ОУ „Васил Левски“ поднесоха венец от името на своето училище.
Двете ни училища с името „Васил Левски“ отбелязаха своя патронен празник с различни мероприятия- конкурс за рисунка, стихове посветени на Апостола и тържества. Първо ОУ “Васил Левски” също поднесе венец в двора на начален етап, където е поставен барелеф на Апостола.

Поклон пред паметта на Васил Левски!

10195 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд отбеляза 149 години от обесването на Васил Левски в Шияковския манастир „Св. Архангел Михаил“