На 21.02.2022г., на четвъртия етаж в Поликлиниката се проведе емоционално празнично тържество, по случай петата година на Център за социална рехабилитация и интеграция „Надежда“. С водосвет за здраве, отслужен от отец Николай, с подаръци, пожелания, празнично настроение и невероятна торта премина днешното събитие.

Екипът на социалната услуга се бяха постарали да няма нищо липсващо на своите гости. Точно преди пет години, община Костинброд подписа своя първи договор за услугата „Център за социална рехабилитация и интеграция“. За тези пет години са преминали много жители на общината, а към момента центърът обслужва 74 потребителя.

Г-жа Жана Кръстанова – директор на ЦСРИ, в своята реч благодари на всеки служител на услугата по отделно. Тя заяви, чевсички работят със сърце и душа иразвиват успешно социалната услуга. Директорката предостави думата на г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, който поздрави колегите с техния празник. Той заяви, че довеждащата инфраструктура на Центърът е работа на общинска администрация, но самата работа и отношението към хората в неравностойно положение е заслуга на технияпрофесионализъм!  Кметът пожела да продължават все така с любов към своята работа да обгрижват нуждаещите се хора от община Костинброд.

На петия рожден ден присъстваха още зам.-кметът на община Костинброд г-н Александър Ненов, г-жа Галина Стоичкова – директор на  Дирекция „Социално подпомагане“, г-жа Светослава Иванова – Директор на ДЦРДУ, г-н Валери Миронов – Директор на ЦОП „Промяна“ и г-жа Росица Лазарова – управител на Домашен Социален патронаж.

Всички ние трябва да разберем, че само с доброта, уважение и състрадателност обществото ни ще върви напред. Хората в неравностойно положение, са хора като всички нас, искащи топлота, любов и разбиране! До скоро както в България, така и в нашата община, социалните услуги бяха игнорирани и оставени в забвение. От няколко години, по примера на най-развитите страни, бяха реализирани много  социални проекти, които дадоха възможност, хората в неравностойно положение да се почустват равноправни и пълноценни граждани на нашето общество!

6501 посещения общо 1 посещения за деня
Днес Центърът за социална интеграция и рехабилитация „Надежда“ отпразнува пет години от създаването си.