Инициативата е в подкрепа на глобалния ангажимент на Системата наКока-Кола„Свят без отпадъци“и ще спести 2 тона фолио в странатагодишно

Системата на Кока-Кола в България въвеждау нас иновативната технология за опаковкиKeelClip™.Инициативата е част от ангажимента„Свят без отпадъци“ за решения за опаковки, които са по-устойчиви илесни за рециклиране.Фолиото, използвано досега за опаковането на Coca-Cola в мултипак от 6 кена, ще бъде заменено с картонената технология KeelClip™,към която се прикрепват кеновете и по този начин минимизира необходимостта от допълнителна опаковка.

„KeelClip™ е нашата най-нова инвестиция в иновативни и устойчиви решения за опаковки и поредна уверена стъпка към постигането на целите на глобалния ангажимент „Свят без отпадъци“. С тази, на пръв поглед, малка промяна в опаковките ще спестим 2 тона опаковъчно фолио в България годишнои ще допринесем за реализирането на ангажимента за достигане на нетни нулеви емисии до 2040 г.“, споделя Юрг Буркхалтер, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България.

Свят без отпадъци“ е мисия, която с решения катоKeelClip™, води до реални резултати за намаляване на отпечатъка от дейността ни върху околната среда.  Иновацията е основен принцип за нас при търсенето на по-устойчиви алтернативи за нашите опаковки и това решение от картонена горна част, към която се прикрепват кеновете, епоредна стъпкакъмпремахването на всички ненужни и трудни за рециклиране пластмасови опаковки за еднократна употреба“, казва Дора Стрезова-Николова, изпълнителен директор на Кока-Кола България.

Технологията KeelClip™е подходяща за опаковане на мултипак от кенове с различен диаметър и височина и осигурява безопасна, ефективна опаковка без нужда от вторична пластмаса. Кока-Кола ХБК инвестира над 15 млн. евро вKeelClip™, като по този начин ще спести 2000 тона пластмаса и 3000 тона въглероден диоксид годишнона пазарите си в държави-членки на ЕС.

418 посещения общо 1 посещения за деня
Кока-Кола въвежда иновативната технология за опаковки KeelClip™в България