Община Костинброд от името на кампанията “Живей чисто” към Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни поставиха на площад Иван Вазов розова фланелка с цитати и стикери “Не на тормоза в училище”.

Ден на розовата фланелка в Първо основно училище „Васил Левски“. Начален етап отбеляза световния ден на розовата фланелка под надслов „Не на тормоза, но не за ден“! Всички учители и  ученици си бяха закачили стикер (розова фланелка) с посланието. След приключване на учебните часове във фоайето на училището бяха построени всички класове и г-жа Борка Петрова изнесе беседа свързана с отбелязването на този ден. По нейна инициатива и със съгласието на всички ученици стикерите ще бъдат носени до края на седмицата. Учениците от прогимназиален етап изработиха табла и послания до учениците и учителите, в които изразяват своето несъгласие с насилието и тормоза в училище. В края на деня се построиха във формата на фланелка и заедно произнесоха думите „Не на насилието в училище!“.


Тазгодишната инициатива на НУ “Отец Паисий”, село Драговищица  е  изработка и ролева игра с послания. “Да бъдеш толерантен и да изпитваш емпатия са задължителните условия за пълноценното съществуване на всеки един човек. В Деня на розовата фланелка НИЕ за пореден път подадохме ръка на любовта, на радостта, на търпимостта, на усмивката.Нашето послание към всички ВАС е:

Обичайте повече,

Усмихвайте се повече,

Бъдете търпеливи към различните,

Кажете „не“ на омразата!”


Тазгодишната инициатива на ОУ “Отец Паисий”, село Петърч  бе изработката на различни  табла, свързани с днешния ден и в двора на училището оформиха сърце с розови балони.


Във Второ ОУ “Васил Левски”, кв. Маслово  се организираха беседи, ролеви игри и занимания по приложни изкуства, свързани с темата. Денят на розовата фланелка е само повод да си напомним, че от всички ни зависи какъв ще е живота ни занапред. Обединени срещу насилието, можем да направим света по- добър! Нека добротата е в сърцата ни всеки ден!


Тазгодишната инициатива на Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство “Св. Георги Победоносец” бе раздаване на розови балони в училище. Три от възпитаниците на ПГВМСС “Св. Георги Победоносец” от 11 клас донесоха балони и в общинска администрация като заявиха, че в тяхното любимо училище НЯМА тормоз и кавги между съучениците.

5168 посещения общо 1 посещения за деня
Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз- Ден на розовата фланелка!