Форумът започна с кратко обръщение от г-н Веселин Халачев – Председател на ОБК и член на Борда на Директорите на Европейски Алианс на Малкия Бизнес в Брюксел. Присъстващите, сред които кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, общински съветници, кметове на населени места в община Костинброд, директори на социални центрове и представители на малкия и среден бизнес в община Костинброд, изгледаха видео обръщения на г-н Иван Иванов – Министър на земеделието на Република България, г-н Ерхард Бусек – Координатор на Инициативата за югоизточно европейско сътрудничество в рамките на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (OSCE), бивш еврокомисар и вице-канцлер на Австрия.

Официална реч на видео обръщение, отправена към всички участници, ангажирани с инициативата Дни на европейската индустрия 2022 г., имаше и от г-жа Урсула фон дер Лайен – Президент на Европейската комисия.

Обсъдени бяха Европейски фондове и програми, управлявани от Европейската комисия, с директно кандидатстване в Брюксел, в подкрепа на зеления и цифровия преход на европейската икономика. Инициативата на ЕС „Вратата към света“ с бюджет от 300 милиарда евро за възобновяема енергия, инфраструктура и транспорт.

Представена бе и най-новата платформа за Бизнеса от г-н Мариян Маринов – основател на elvis.bg.

Кметът на община Костинброд предложи на малкия и среден бизнес на територията на община Костинброд да създадат Бизнес клуб, с членство в Български Обединени клубове и възможност за безплатно ползване на платформата ELVIS. Община Костинброд е готова за съдействие за организацията на първия бизнес клуб в Костинброд.

5872 посещения общо 1 посещения за деня
Днес в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд се проведе НАЦИОНАЛЕН БИЗНЕС ФОРУМ 2022, организиран от ОБЕДИНЕНИ БИЗНЕС КЛУБОВЕ, със специалната подкрепа на ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ, по случай ЕВРОПЕЙСКИ СЕДМИЦИ НА ИНДУСТРИЯТА 2022