Визитата бе по повод изучаването на унгарски език в Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд. Г-жа Даниела Борисова –директор на Първо ОУ придружаваше г-жа Мишкеди и г-жа Коп. На срещата присъстваше и зам.-кметът инж. Теодора Гогова.

Първо ОУ „Васил Левски“ има редица мероприятия, свързани с държавата Унгария и изучаването по иновативен начин на чужд език. Последното мероприятие в училището бе по повод 174 години от революцията и борбата за свобода, честван от унгарците на 15 март. Нашите деца участваха в  конкурс за рисунки на маски на унгарски кукери. А тяхната директорка, г-жа Борисова, изпрати Поздравителни адреси до пълномощния посланик на Унгария Н. Пр. г-жа Текла Харангозо.

Само преди няколко месеца децата от Първо ОУ участваха в  коледно тържество в Унгарския културен институт с унгарски песни и изработиха унгарското знаме в час по ФУЧ – Унгарски език.

Учениците от групата за изучаване на унгарски език се включват в различни дейности и мероприятия – рисуване в двора на училището и в конкурси за рисунка, организирани от унгарския културен институт.

Също така участват и в фестивали и конкурси за песни и танци.

Кметът на община Костинброд заяви, че е отворен за среща и контакт с представители от Унгария и сътрудничество за различни образователни проекти между училища, иновативни програми и културен обмен между община Костинброд и община в Унгария.

Общите начертани цели са събиране на хората от местните общини в Европа, които да споделят и обменят опит, мнения и ценности, да се поучават от историята и да градят бъдещето заедно като пълноправни членки на Европейския съюз.

9514 посещения общо 1 посещения за деня
Днес на посещение при кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, бяха Сандра Мишкеди- Директор на Унгарския културен институт в Република България и Кристина Коп- преподавател по унгарски език.