Откриването на експозициите бе на 26 април от 18.00 часа като официално бе открита от заместник-кмета на община Костинброд, г-н Александър Ненов. Сред присъстващите бе и кметският наместник на село Опицвет, г-жа Гергана Величкова.

Таня Бардова е родом от село Опицвет. Тя е една съвременна художничка на възрожденски моми, пресъздаваща българката на различни празници, в различно време от нашата история. В картините й се вижда идеализъмът. Фокусира се само върху хубавите ѝ страни, женските черти и пълните очи с любов и милост. Вълшебната природа, красивите жени, плодородието и неподражаемият ни фолклор са задължителните елементи в картините на г-жа Бардова. На изложбата тя представи и няколко икони на Св. Георги и Богородица.

Венци Стойчев е жител на село Опицвет, завършил Художествената академия „Николай Павлович“ със специалност „Резба“ и има безброй участия в изложби, скулптурни симпозиума и награди. Самият той участва в конкурс  „100 години Априлско въстание“ и печели второ място със своята творба на възрожденец. Следващата му голяма награда е първо място за дърворезба на конкурс, организиран от Министерството на земеделието.

„Етно Експо“  е първата съвместна изложба на двамата творци от село Опицвет, която може да разгледате и да отнесете късче от нея в дома си  през следващите дни в малкия салон на НЧ “Иван Вазов-1947“. Всяка една творба е с обявена цена и на място може да разгледате и намерите липсващия елемент във вашия дом или пък един невероятен подарък към ваш скъп човек.

„Етно Експо“ ни показва съвременния облик на българския живопис и дърворезба през очите на нашите местни автори.

Щастливи сме да ви покажем една изложба на живопис и дърворезба и да ви докажем, че в община Костинброд винаги е имало и ще има творци на световно ниво!

Заповядайте в малкия салон на НЧ“Иван Вазов-1947“ от 09.00 часа до 17.00 часа всеки делничен ден.

20694 посещения общо 3 посещения за деня
„Етно Експо“ – така се нарича изложбата на живопис и дърворезба, която Таня Бардова и Венци Стойчев представиха в малкия салон на НЧ“Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд