Община Костинброд изненада всички присъстващи гости със старателно подготвени събития, концерти и инициативи, чиято кулминация беше на 17 септември – денят, в които честваме големия християнски празник Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София.

Тържествената програма, която беше осъществена с подкрепата на Кока Кола ХБК България започна точно в 20:00 часа на площад „Иван Вазов“ в град Костинброд.

Ники Дограмаджиев – водещ на събитието започна програмата с изчитането на поздравителни адреси. Водещият покани на сцената да се качат виновниците за този прекрасен празник. Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд и  г-жа Милена Завалова– директор „Производствени центрове“ в Кока-Кола.

Мероприятието уважиха и гости от  Република Сърбия. На събитието присъстваха представители на бизнеса от община Костинброд, общински съветници и кметове на населени места.

Кметът на община Костинброд откри празничния концерт с поздравлението към ОФК „Костинброд-2012“, че именно на празника на града победиха един силен отбор като Септември-Симитли:

„Честит празник! Само преди няколко дни, на 14 септември, открихме паметник на д-р Никола Чилов- първият индустриалец. Само преди ден открихме реновираното училище- СУ „Д-р Петър Берон“. В момента се реновират Първо ОУ „Васил Левски“ и Второ ОУ „Васил Левски“. Това е благодарение на активната работа на общинска администрация- Костинброд и винаги единодушно взимане на решения от Общински съвет – Костинброд, за  което им Благодаря! Но в този труден период за Европа, ние градим и ще продължаваме да градим!“

След речта на кмета, г-жа Милена Завалова– директор „Производствени центрове“ в Кока-Кола беше поканена  да поздрави жителите на град Костинброд, а след нейното  приветствие д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд връчи наградите от конкурса “Млад поет”- 2022г.  и удостои посмъртно с почетен знак Димитър Ставрев като връчи знакът на неговата съпруга Елеонора Ставрева.

За настроението на всички присъстващи се погрижиха невероятните и най- скандални Тото и Лъчо от група „СкандаУ“. С техните песни повдигнаха настроението на всички присъстващи на централния ни градски площад и танцуващи в продължение на повече от час.

На финала, небето над град Костинброд се озари от 3 минутна прекрасна заря. Програмата на община Костинброд през изминалата празнична седмица беше изпълнена с култура, спорт, фолклор, любов към българското жанрово разнообразие! Надяваме се да сме докоснали сърцата и душите на малки и големи! Надяваме се да сме зарадвали нашите жители на община Костинброд и да е имало за всекиго по нещо. Благодарим Ви, че бяхте наши зрители, гости и участници в богатата културна програма за 48-та годишнина на град Костинброд!


Спечелилите поети от конкурса „Млад поет“-2022г. получиха статуетка и ваучер с паричната стойност, както следва:

Първо място: 250 лв.

Второ място: 200 лв.

Трето място: 150 лв.

Наградите бяха връчени от д-р Атанас Тенев – председател на  ОбС-Костинброд.

Поздравления за Георги Стефанов, Денислав Борисов и Юлиян Димитров!


На празника на град Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на  Общински съвет-Костинброд от името на Общински съвет-Костинброд връчи посмъртно почетен знак на Костинброд, удостояващ Димитър Ставрев като виден общественик и допринесъл към културния живот в град Костинброд.

Почетният знак се връчи на неговата съпруга – Елеонора Ставрева.

Почивай в мир, чичо Митко! Винаги ще те помним!

10487 посещения общо 1 посещения за деня
17 септември 2022г. – 48 години град Костинброд