Днес, на Рождество на Пресвета Богородица, г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и г-н Александър Ненов-  зам.-кмет на община Костинброд бяха сред официалните гости, по случай празника на Цариброд!

Кметът на община Цариброд, Република Сърбия, г-н Владица Димитров лично посрещна кмета и зам.-кмета в кабинета си в сградата на общината.
Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов и г-н  Владица Димитров обсъдиха новите възможности за сътрудничество между двете общини.
Преди три години двете общини реализираха проект „Инвестиране в младежки капитали, чрез модернизация на културните центрове в граничния регион“, който е в рамките на програмата ИПП на Европейския Съюз Сърбия-България!
Проектът беше между Читалище “Георги Сава Раковски – 1928”, село Драговищица и Културният център на Цариброд. Беше обновено читалището и площада в Драговищица, а в Цариброд ремонтиран покрива и залата на културния център.
В гореспоменатата зала всички гости бяха поканени на тържествена сесия, водена от председателя на общински съвет на община Цариброд, г-н Зоран Джуров.
След приветствените слова на г-н Владица Димитров- кмет на Цариброд и на Нишкия владика Арсений, на сцената за поздрав се изказаха посланикът на Република България в Сърбия, г-н Петко Дойков и посланика на Република Сърбия в България, г-н Желко Йович.
Специален и сърдечен поздрав към нашите братя от Цариброд от сцената на културния център отправи и г-н Трайко Младенов.
Цариброд е онзи мост на приятелство между България и Сърбия, който ние трябва да пазим и развиваме!
Сред официалните гости на събитието бяха кметове на български и сръбски общини, генералния консул на България в Ниш, г-н Димитър Цанев, консулът г-н  Петър Данов, д-р Ангел Йосифов председател на Културно-информационен център на българското малцинство в Цариброд, представители на Културно-информационен център на българското малцинство в с. Звонци, община Бабушница и много българи от българското малцинство, живеещо в Република Сърбия.
Честит празник на всички наши приятели и братя от Цариброд!
3727 посещения общо 2 посещения за деня
Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов поздрави лично жителите и гостите на община Цариброд, по-случай Деня на общината 21 септември!